Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов телевизионен сериал за живота на Исус

Main Pic
Публикувана: 30.04.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3502
Коментари: 0

Нова многосерийна телевизионна поредица за живота на Исус става възможна, след като 16 000 християни обединяват усилията си и влагат свои лични средства за нейното заснемане.

Според информация на Christian Post християни са събрали 10 милиона долара за осъществяването на филмовия проект със заглавие "Избраният" (The Chosen"). 

Всичко започва със стъпка на вяра, направена от създателя на проекта. Той заснема кратък филм, за да бъде представен в неговата църква, който озаглавява "Пастирът". Филмът представя раждането на Исус от гледна точка на овчарите, които първи получават вестта за идването на Спасителя.

Създателят на филма Далас Дженкинс споделя пред Christian Post, че когато първоначално му предложили идеята да заснеме телевизионна поредица, той се засмял с думите, че не смята, че може да повтори Исусовото чудо с нахранването на 5 000 души с 5 хляба и 2 риби. Дженкинс цитира примера с евангелската история, за да подскаже, че не е разполагал с необходимите средства за такъв мащабен проект.

Далас Дженкинс никога не е предполагал, че краткият филм, създаден за вярващите от неговата църква, ще има толкова голям успех и ще мотивира хората да съберат средства за цяла филмова поредица.

Една от инвеститорите на филма, Джоди Браун, автор на The Sun Still Shines, споделя: "Когато чух за проекта и изгледах краткия филм "Пастирът", си дадох сметка, че телевизиите бълват толкова некачествени продукции, а тази поредица наистина си заслужава. Аз бях лично докосната и Бог ми проговори за нуждата от подобни медийни продукти, затова веднага реших да се включа във финансирането". 

Първият епизод на "Избраният" може вече да бъде видян на ТheChosen.tv.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg