Неделя, 31.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но бягай от младежките страсти; и заедно с тези, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира." 2 Тимотей 2:22

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво ще загубя, ако стана християнин?

Main Pic
Публикувана: 02.05.2019
Автор: Венцислав Бонев
Прочетена: 787
Коментари: 0
Животът на човека е като времето, което постоянно се мени. Понякога е топло и пече слънце, друг път е мрачно и вали дъжд. Сезони, които се променят. Понякога човек печели, друг път губи. Има хора, които са на мнение, че ако станат християни, ще трябва да се откажат или да изгубят неща от живота си. Затова предпочитат да нямат нищо общо с християнството, защото както те казват: “искам да си живея живота”.
 
Относно загубите, няма как да не се съгласим с тях: така е, човек губи. Но какво губи? Точно върху това ще бъдат насочени мислите ни. Преди това обаче, хайде да си зададем и още един въпрос, който ще съпътства предния: защо толкова много хора мислят за това какво ще изгубят, а не за това какво ще спечелят? Стресът, напрежението, безпокойството
 
Ежедневието е натоварено с напрежение и стрес. Работа, хранене, сън, после пак се повтаря същото. Целият този цикъл може единствено да разболее човека. Това е и научно доказано, че повечето болести са в резултат на стреса, с който се сблъсква човек. Затова и можем да видим хора, които са открили начини как да потушат макар и за малко симптомите на стреса – две кутии цигари, хапчета, алкохол, наркотици. Обаче за всички тези “утешителни” човек трябва да дава пари.
 
Не може ли някак да се преодолеят безплатно? Има един начин, но как да го обясним по-ясно? Човек трябва да стане християнин. Тук някои веднага ще възразят, като кажат, че това не е вярно, защото познават християни, които имат също проблеми със стреса. Сега обаче не говорим за онези, които четат Библията, но нито ѝ вярват достатъчно, нито я живеят. Такива винаги е имало. По-скоро говорим за посветените християни. “Спокойно ще легна и ще спя, защото само Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност”, заявява псалмистът (Пс. 4:8).
 
Ето го християнинът, който се е доверил на Бога и е оставил всичко в ръцете Му. Той няма нужда от приспивателни, за да заспи, нито от успокоителни, за да преодолее стреса. Той има истинска вяра в Господа, че Той ще пази живота му и ще му помага във всяко начинание.
 
Ами така е, когато човек стане християнин – стресът и напрежението остават в Божиите ръце, губи ги. “Не се безпокойте за нищо,” съветва апостол Павел (Фил. 4:6). Когато християнинът реши да не се безпокои, той губи безпокойството и печели Божия мир. Но как се случва това? Вместо да дава пари за всичко, изброено по-горе, християнинът отива при Бога с вяра и отправя молитва към Него. Тогава Господ чува неговата молитва и изпраща Своя мир в сърцето и ума му.
 
Виждаме, че хората дават много пари за глупости, а пък Бог ги е приготвил безплатно за вярващите. Така ние виждаме, че когато човек стане християнин, губи стреса, безпокойството, напрежението, които така или иначе не са му нужни. В същото време печели Божия мир, от който всеки един човек се нуждае, за да живее в хармония. Разбира се, ще има хора, които ще спорят, че това не е вярно. Но всъщност това могат да бъдат само тези, които не са християни или другите, които се заблуждават, че са.
 
Истинските вярващи знаят, че Божият мир е реалност. Те се наслаждават на него, защото е безплатен дар от Господ, Който ни обича.
 
Очаквайте продължение...
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg