Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За децата на България

Main Pic
Публикувана: 11.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 882
Коментари: 0
Денят на светите братя Кирил и Методий се превърна в ден за изразяване на категорична позиция относно децата на България от страна на хиляди родители и семейства, които излязоха по площадите на немалко градове в страната, за да покажат какво мислят за "Стратегията за детето 2019-20130", която неотдавна бе замразена.
 
На мирните протести, проведени този ден с любезното съдействие на множество полицаи, прозвуча Националния химн на република България и бодри гласове на майки и бащи, както и на медицински и социални служители. Микрофоните бяха дадени и на хора, които добре познават социалната система отвътре.
 
Говори и една майка българка, избягала със семейството си от Норвегия, за да се спаси в България. Тя разказа за атмосферата на страх, които царят в норвежкото общество, и сред българите преселници там.
 
На протеста в Бургас едно семейство от Англия споделя: "Добре е, че се борите за това сега, защото при нас положението е ужасно. Социалните служби отнеха две от децата ни, дадоха ги за осиновяване и не можем нито да си ги върнем, нито да ги виждаме. Затова дойдохме да живеем тук."
 
Някои от изказалите се подчертаха, че не трябва да позволим да се месят в семейния ни живот и да моделират децата ни с идеологии, които са в противоречие с християнските норми, морал и ценности.
 
Чу се и едно детско гласче, чиито думи бяха кратки, но достатъчни: "Аз искам при мама и татко, не искам при чужди хора!" 
 
Бяха прочетени исканията на протестиращите. Виждаха се много български знамена, както и скандирания "Долу ръцете от нашите деца!"
 
Очевидно е, че българските родители са будни, имат принципи и са готови да ги отстояват. Протестите ще продължат.
 
Снимка: Рал Мери
Източник: "Не на Националната стратегия за детето 2019-2030"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg