Вторник, 19.11.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Каквото и да вършите, работете от сърце, като на Господа, а не като на човеци;" Колосяни 3:23

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пророчеството - богатство, достъпно за всеки

Main Pic
Публикувана: 17.05.2019
Автор: п-р Людмил Ятански
Прочетена: 592
Коментари: 0
Пътувах към магазина. Беше на другия край на града. Прехвърлях наум различните маршрути. Направих си план и го следвах. Бавно се приближавах към целта. След доволно дълго пътуване пред очите ми изгря рекламата на големия магазин. Зарадвах се. Зарадвах се, защото е голям подвиг в пътната плетеница на София да избереш точния път, да го следваш неотклонно и накрая като победител да достигнеш целта. 
 
Това преживяване ми направи силно впечатление. В него видях много полезен урок. Сред християнските среди се говори много за дарбите и особено за пророкуването. Много се спекулира и в двете посоки - консервативната и харизматичната. Едни отричат всичко, други търсят навсякъде скритото. Една от тенденциите е пророчеството да се разглежда предимно като предсказвателно разкриване на бъдещето. Много хора искат да знаят какво ще стане утре или вдругиден. Кой ще спечели изборите, дали ще бъде приет в този или онзи университет? Кога ще се ожени или омъжи? Дали ще се разведе, дали ще има деца и дали ще бъдат послушни? Дали ще успее в бизнеса, какъв бизнес да захване? 
 
Въпроси, въпроси, въпроси, все свързани с бъдещето. Аз мога смело да заявя, че знам със сигурност какво ще стане в бъдещето! "Какво нахалство", би казал някой. "На какъв се правиш?" 
 
Макар да имам много случаи, в които Бог ми е говорил за конкретни неща в моя бъдещ живот, нямам това предвид, като казвам, че знам бъдещето. Имам предвид друго. А именно сигурността, че когато знам пътя и къде води, аз също знам къде ще стигна и кога ще стане това. Точно както следвайки правилния път към магазина, ме прави сигурен, че ще стигна до целта, така и следвайки Бога и Неговата правда, ме прави сигурен, че ще стигна до добър успех и пълноценен живот. Всичко, което върша, ще бъде благословено от Бога, дори да е много трудно и да срещам съпротива. Знам със сигурност, че крайният резултат ще бъде добър. 
 
Когато един мъж започне да изневерява на жена си, аз знам, че това е началото на края. Семейството рухва. Когато някой започне да краде, аз знам, че това е пътят към провала. Колкото и да е "успешен" бизнесът, той е обречен на провал в бъдещето. И аз мога с абсолютна сигурност да пророкувам неговия край. 
 
Когато видя някой човек да се смирява пред Бога и да Го търси, аз виждам бъдещето на същия като благословено и успешно. Виждам как Бог го издига и поставя нависоко. И мога да го пророкувам с абсолютна сигурност. 
 
Покажи ми по кой път вървиш и аз ще ти кажа къде ще стигнеш с абсолютна сигурност. Е, има една малка подробност. Ако вървиш или аз вървя в погрешния път, все още има шанс да променим пътя и да променим пророчеството. Ако се отбием от грешния път и тръгнем по правилния, ще стигнем далеч и ще бъдем изобилно благословени. 
 
Питам се обаче дали този вид пророчество е дадено само на едни, а е скрито от други?  И да, и не. Да, скрито е от едни, а открито на други, но едновременно с това е дадено на всички. Ако е скрито, то е, защото някои хора упорито отказват да приемат този дар. Както е речено в Писанието: 
 
"Благоразумният предвижда злото и се укрива. А неразумните вървят напред - и страдат."
 
Пророчеството – какво богатство е то...
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg