Сряда, 27.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице в лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат." 1 Коринтяни 13:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните и богохулството в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 17.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1013
Коментари: 0

Страданията на Асия Биби приключиха само преди няколко дни, когато Канада даде политическо убежище на младата християнка, която претърпя гонения заради вярата си, а това са изключително обнадеждаващи новини.

Остава обаче въпросът: Защо отне толкова време Асия Биби да замине на безопасно място, където да се събере със семейството си? Асия беше оправдана от съда в Пакистан през октомври 2018 година, но заради протестите на радикалните ислямисти нейното реално освобождаване стана само преди няколко дни.

През изминалите месеци Асия беше изложена на постоянен риск, докато терористично настроени елементи обикаляха от врата на врата в Пакистан, за да търсят смелата християнка с намерение да я открият и убият. Бог в Своята милост не допусна това да се случи.

В същото време обаче още стотици християни в Пакистан продължават да страдат и да са по затворите. Според Андрю Бойд от Release International поне 218 християни са в затвори в Пакистан по обвинения в богохулство, а правителството не прави нищо за тяхното освобождаване или упражняване на справедливост.

Християните съставляват малцинство от само 2 милиона в Пакистан, държава с население 174 милиона души. Християнската организация Release International призовава властите в Пакистан веднъж завинаги да решат така наречения "проблем с богохулството" от страна на християни, като създадат закон, според който християните да не попадат под обвинения, които са смешни и абсурдни.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

На снимката по-горе: сградата на Парламента в Пакистиан

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg