Петък, 18.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Така е говорил Господ на Силите, като е рекъл: Съдете справедливо и показвайте милост и състрадание всеки към брата си," Захария 7:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните и „Игра на тронове“?

Main Pic
Публикувана: 23.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 486
Коментари: 0

Най-популярният сериал "Игра на тронове" завърши преди дни след осем успешни сезона. Той бе показван в 207 държави и придоби особена известност.

Сериалът е известен още със своето порнографско съдържание и сцени на изключително насилие. Възможно ли е християни да проявяват интерес към филм с подобно съдържание? Какво ще научат от него?

"Игра на тронове" е сниман в 10 държави. В сериала участва екип от 2 000 души само от Северна Ирландия, а статистите са почти 13 000 души. 

За първите си седем сезона поредицата има 147 номинации за различни филмови награди, от които печели цели 63.

Сериалът е доказателство, че съвременната култура тотално се разпада. Само преди десетилетие или две сериал с подобно порнографско съдържание би бил забранен за непълнолетни, но очевидно днешните хора го намират за нормален и съвсем приемлив.

Християните трябва да се запитат какво е тяхното отношение към филми с подобно съдържание. Ако си позволяват "да следят" подобен сериал, това не влиза ли в противоречие с тяхното следване на Христос?

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg