Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дали всяка отворена врата е възможност, дадена от Бога?

Main Pic
Публикувана: 22.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1304
Коментари: 0

В Божието слово, Библията можем да открием принципи, които да ни помогнат при решаване на всяка една ситуация. Дали това касае и така наречените "отворени врати" или възможности, които ни се предоставят, когато трябва да вземаме важни житейски решения?

  •  Когато една "врата" е отворена от Бога, тя никога няма да противоречи на истините, изявени в Неговото слово. Много християни с радост предприемат неща, които биха осигурили тяхното материално благополучие, но колко от тях не са свързани с компромиси, когато се касае за библейските принципи. Много професии изискват от християните да работят дълги часове, което изцяло ограбва времето им за събирания с други християни (Евреи 10:25). Много млади хора, които са християни, продължават да вземат решения да встъпват в брак с нехристияни, като се надяват да променят убежденият им впоследствие, но Божието слово е категорично и в това отношение (2 Коринтяни 6:14). Бог няма да ни поведе в път, който противоречи на онова, което е заповядал в Своето слово.
  • Вратата, която Бог отваря, ще получи потвърждение от други места. В Божието слово неслучайно е важен принципът, който споменава "двамата и трима свидетели" (Матей 18:15-16). Той е характерно изискване и за Стария, и за Новия завет.  Практичното измерение на това потвърждение може да включва съвет или мнение от страна на други зрели вярващи или пък Божието нашепване, докато представяме въпроса пред Него в нашето лично време на размишление върху Неговото слово.
  • Ако вратата, която се отваря пред нас, е от Бога, Той ще очаква изцяло да разчитаме на Него. Бог никога няма да отвори пред нас възможност, която би ни накарала да се отдалечим от Него или да се чувстваме така, сякаш нямаме нужда от Неговата помощ и намеса. Бог очаква от нас да Го поставяме на първо място в живота си и Неговото царство и служението за Него, да бъде приоритет за нас (Матей 6:33). Ако си казвате: "Не бих предприел това, ако Бог не ме води или Той не върви пред мен", тогава е много вероятно възможността, която стои пред вас, наистина да е от Бога, защото сте готови да приемете волята Му, каквото и да ви заповяда. Тогава благословеният изход е сигурен.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg