Четвъртък, 21.11.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"И Неговата заповед е това: да вярваме в името на Сина Му Исуса Христа, и да любим един другиго, както ни е заповядал." 1 Йоан 3:23

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как се реагира при смъртна заплаха?

Main Pic
Публикувана: 25.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 323
Коментари: 0
Дамарес Алвес е бивш евангелски пастир и известна личност в правителството на Жаир Болсонаро. Федералната полиция на Бразилия излезе с доклад, че президентът Жаир Болсонаро и министърът на жените, семейството и човешките права, Дамарес Алвес, са получили смъртни заплахи през последните няколко седмици.
 
По време на своята кампания за президент Болсонаро беше наръган в опит за убийство. В същото време от началото на преходното правителство до края на последната година министър Алвес е била заплашвана общо 145 пъти.
 
Министър Дамарес, първата евангелска християнка, министър в бразилската история, е една от основните мишени на терористичната група Individualists Tending Towards the Wild, също така позната като Secret Wilderness Society. 
 
Групировката е отговорна за опита за бомбената атака на католическата църква в Бразландия, близо до столицата Бразилия в навечерието на Рождество през 2018 година. В храма беше намерена раница с бомба с пет килограма експлозиви, която бе деактивирана от полицията.
 
Бразилската федерална полиция е издала седем заповеди за обиски в три щата, след което са арестувани трима заподозрени. В една от къщите са намерили наръчник за направа на бомби. Един от заподозрените имал три паспорта и често пътувал зад граница. 
 
„Не ни интересува колко хора ще убием и не ни интересува дали убитите са християни като министър Алвес.“ – казва един от терористите в онлайн обръщение. „Нека да бъде ясно, че нашите намерения спрямо Дамарес Алвес не са се променили и те са много опасни.“
 
Дамарес Алвес, която е една от най-популярните фигури в правителството, е безмилостна в борбата си срещу педофилията и организираната престъпност. Освен това тя ясно изразява позицията на правителството против аборта. 
 
„Ти си в долината на смъртта, Дамарес. Движиш се в минно поле. Не се знае какво може да ти се случи, докато си на църковна служба в твоята църква или докато прелиташ над Шри Ланка? Или, докато си на някакво политическо събитие? Или пък някой може да сложи смъртоносна отрова в храната ти? Или куршум в главата, докато пътуваш за работа?“- продължава със заплахите  терористът. 
 
Дамарес е потвърдила, че са взети всички необходими защитни мерки срещу отправените към нея заплахи. Тя добавя:  „Библията казва, че дори и да ходя в Долината на мрачната сянка, не трябва да се боя, защото Господ е с мене. Той приготвя трапеза в присъствието на неприятелите ми. Този текст е от Псалм 23. И тази трапеза, без съмнение, е нова Бразилия!“  
 
Превод: Люба Канелова
Източник: "Евангелски фокус"
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg