Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Алис Купър - избавен от кокаина и греха

Main Pic
Публикувана: 25.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1868
Коментари: 0

Алис Купър е американски певец, музикант и автор на песни, син на евангелски пастир. Част от живота му преминава далеч от Христос и той е пристрастен към алкохола и кокаина. По време на един от концертите му, докато се гледа в огледалото, вижда как гримът му е размазан, все едно, че от окото му тече кръв. Господ му проговаря, че ако продължава с този начин на живот, това ще го отведе в погибел.

Алис се покайва и оттогава животът му е посветен да помага на деца и младежи, които са зависими от наркотици. Когато през 2001 г., в интервю за британския Sunday Times, Купър е попитан как е възможно шок-рокер да стане последоварел на Христос, известният музикант отговаря: "Пиенето на бира е лесно. Да разбиеш хотелска стая е лесно. Да си християнин обаче, това е трудно." 

Преди няколко дни Алис Купър споделя мисли за своя нов живот като християнин пред пастир Грег Лори, след като посещава неговата църква. В интервюто Алис споделя:

"Докато вървях по улицата, видях две 16-годишни момчета, които стояха на ъгъла и продаваха наркотици. Казах си. Тези двама младежи може да имат дарби, за да станат добри музиканти, но някой трябва да им подаде ръка, за да се измъкнат от живота в греха. Така през 1995 година започнахме новото служение, което има за цел да помогне на млади хора да напуснат порочния живот, като открият своите дарби."

На въпроса как може рок музикант, известен като бунтар, да служи на Бога, Алис отговаря: "Най-големият бунтар, който познавам, е Господ Исус Христос! Ако искате да говорим за истински бунтари, най-големият сред тях е Исус. Той се бунтуваше против статуквото на своето време."

"Аз не се срамувам да изповядвам, че вярвам в Господ Исус Христос", заявява Алис Купър.

Алис и съпругата му са женени повече от четиридесет години и по неговите думи, той никога не е бил неверен в брака си. 

Източник: Christian Headlines

 Превос: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg