Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Музиката вълнува, но само Исус спасява

Main Pic
Публикувана: 26.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 937
Коментари: 0

Сам Ротман е концертиращ пианист с издадени четири албума и множество международни награди, който е израснал в семейство на ортодоксални евреи. Родителите му са избягали в Съединените щати, за да се спасят от нацистите. По-долу споделяме неговата история.

"Майка ми много обичаше класическата музика и когато бях на 6 години започна да ме води на концерти. Когато станах на 9, сам изявих желание да свиря на пиано и да взимам уроци, а на 11 вече знаех, че искам да бъда концертиращ пианист. Когато бях на 17, бях приет в известното Музикално училище "Джулиард" и започнах да свиря по 10-12 часа на ден.

В училището забелязах трима от студентите, които винаги четяха Библията. Те бяха много талантливи, уважавани студенти. Когато бяха заедно, те винаги говореха за Исус.  Бяха чули, че съм евреин и ме попитаха дали съм прочел Новия завет. Никога не бях го чел. Бях много морален, никога не бях пил алкохол, не бях опитвал наркотици, не бях правил секс и т. н., но знаех, че съм морален само отвън, но не и отвътре. С тях започнах да чета Новия завет, започвайки от Евангелието на Йоан. Беше шокиращо за мен, бях изненадан от словата на Исус. Мислех, че Исус е луд, че това, което казва за себе си, не е нормално. Но тогава осъзнах, че Той говори за промяна отвътре.
 
В Евангелието на Марк има много силен стих, който казва, че от сърцето на човека идват убийството, кражбата, прелюбодеянието. Исус пояснява, че преди да направиш всички тези неща, те са вътре в теб. Осъзнах, че ги правя в ума си. На 21 май, 1971 година се помолих за първи път на Бога в името на Исус, признавайки, че имам нужда от Него в живота си, за да изчистя сърцето си, ума си, устата си. След молитвата отворих очи и знаех, че Исус напълно ме е променил. Нямах търпение да кажа на моите еврейски приятели, че съм срещнал Исус. Няколко дни по-късно започнах да ходя в една баптистка църква. За мен това беше като да ходя от тъмнина в светлина, от смърт в живот, от грях в спасение.
 
Музиката изразява емоциите ни по начини, по които думите не могат. Винаги съм казвал, че животните не композират и не свирят на пиано. Ние сме тези, които творим музика - ние сме създали пианото. Има нещо в нас, дадено от Всемогъщия.  Мога да свиря класическа музика пред животни в зоопарк, но те не биха ръкопляскали, няма да се развълнуват или да искат автограф. Библията казва в Римляните 1 глава, че творението ни показва, че има Бог. Музиката ни показва, че има талант, дар, който Бог е дал на нас, хората. В моя случай споделям свидетелството си, за да обясня конкретно какво Бог е направил за нас, като е изпратил Сина Си Исус, за да ни донесе спасение.
 
Винаги казвам, че нито една музикална нота никога няма да ме промени, но Исус ме променя. Той промени сърцето ми, живота ми, очисти ме и ме спаси. На концертите ми обикновено свиря за около час, а после разказвам какво е сторил Бог в живота ми. Обяснявам, че музиката не е най-важното нещо в живота ми. Исус е най-важното нещо. Отвъд музиката стои Богът на сътворението и спасението.
 
Една църква ме покани да свиря на организирано от тях събитие, а също и да споделя свидетелството си. Те много го харесаха и осъзнах, че това е добра възможност да споделям Евангелието. Почнаха да ме канят в църкви и клубове. Хората се наслаждават на класически музикален концерт и след това аз мога да споделя накратко това, което е най-важно в живота ми. След като приключа с музикалната програма, аз се изправям и казвам на публиката, че свиря за Исус.
 
Опитвам се да свиря на най-високо ниво, така че да спечеля правото да разкажа моята история за това, което Исус е направил за мен. Хората са много развълнувани. Виждал съм много хора да идват при Господа след моето свидетелство. Аз давам всичко от себе си, използвам таланта си, моля се, а Бог се грижи за останалото. Искам хората да преживеят промяната, която аз съм изпитал, защото само Исус вдъхва живот. Струва си да се живее за Него.
 
 
 
Източник: "Eвангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg