Събота, 07.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ще прощава щедро." Исая 55:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Къде са истинските герои днес?

Main Pic
Публикувана: 27.05.2019
Автор: Сам Рохрер
Прочетена: 308
Коментари: 0
Евреите глава 11 е известна като "залата на славата" в Библията. В нея се казва, че вярата е необходима за живота и за смъртта. Без нея не може да се угоди на Бога. Припомняме си, че ходенето чрез вяра е угодно на Бога, а ходенето чрез виждане е грях. Истинските герои ходят с вяра и демонстрират сила, смелост и лидерски качества, които са дадени от Бога. Ще си припомним някои от тях.
 
Елисей – виждаше неща, които другите не виждат
В IV Царе 6:17, Елисей моли Бог да отвори очите на слугата му, за да види онова, което той вече вижда с вяра – планина, пълна с огнени коне и колесници - Божия войска, готова да предпази човека на вярата. Бъдете сигурни. Тези, които са силни във вярата, могат да виждат неща, които другите не могат и да правят неща, които другите не са в състояние.
 
Данаил — политик и пророк
Данаил е политик и пророк, любим на много хора. Похитен като дете, той е заведен в чужда страна, известна със своето идолопоклонство. Данаил беше изпитан във всичко и показа характер, който се доверява на Бог, дори като момче. Бог даде на Данаил голяма мъдрост и разбиране. Въздигнат до поста вицепрезидент на Вавилон, той служеше на могъщи царе. Колегите му се опитваха да го унищожат, но не успяха, защото беше невинен. Неговият благочестив живот го превърна в мишена. Дори в неговата старост Данаил се озова в бърлогата на лъва, но продължи да служи на Бога с пълна вяра и доверие. Той беше непоклатим в доверието си – истински герой.
 
Йов – съвършен и праведен
Йов е герой, който е описан от Бога като почтен човек – "съвършен и праведен". Той се страхуваше от Бога и мразеше злото. Бог го знаеше, а също и Сатана. Нищо не може да замени почтените мъже и жени – както в Божиите очи, така и в днешната покварена култура. Бащи, майки, деца, пастири и избрани лидери – всички трябва да се стремят да бъдат почтени хора, ако желаем да бъдем истински герои. Йов е "съвършен", непорочен пред Бога. Той е "праведен" – с изрядни взаимоотношения. Той е честен и последователен в своя живот – 24 часа в денонощието. Нашата репутация е това, което хората мислят, че сме, но нашият характер е известен само на Бог. Почтеността е важна за истинските герои.
 
Еремия — винаги казваше истината
Пророк Еремия беше герой, който не можеше да мълчи за истината. Еремия пише: "Казах, че повече няма да говоря за Бог, но не можех да стоя мълчалив, защото Божието Слово стана като пламнал огън в сърцето ми, затворен в костите ми. Така че, аз говорих по-смело за Господ, защото той беше с мен." В дните на Еремия хората бяха забравили Бога и отхвърляха словото Му. Хората бяха алчни и идолопоклонници, неразкаяни и зли по сърце, и Божията присъда предстоеше. Еремия призоваваше хората обратно към Бога и неговата работа беше да им изявява Неговото слово. Бог имаше последната дума. Същото се отнася и за днес.
 
Къде са съвременните Елисей, Данаил, Йов и Еремия? 
Копнеем за лидери, които могат да ни помогнат да решим проблемите, които ни тормозят. Очакваме велики неща от другите. И все пак, предлагам да погледнем в огледалото и да си зададем въпроса: "Господи, какво очакваш от мен?" Бог очаква от всички нас да Го виждаме чрез вяра като Елисей и да Му вярваме като Даниил. И Той очаква от нас да ходим, предани на Бога с почтеност като Йов и да говорим за Божията истина със смелост като Еремия.  
 
Да, в нашите опасни дни се нуждаем от божествени лидери. Пастири, бащи, майки, деца и избрани длъжностни лица – Бог очаква всички ние да бъдем тези лидери и да живеем според качествата, които Бог приписва на истинските герои.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg