Неделя, 31.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Но бягай от младежките страсти; и заедно с тези, които призовават Господа от чисто сърце, следвай правдата, вярата, любовта, мира." 2 Тимотей 2:22

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бурите в брака

Main Pic
Публикувана: 29.05.2019
Автор: У. Биъри
Прочетена: 392
Коментари: 0

Какво се случва, когато романтичните мигове започнат да се стопяват? Сякаш любовта е охладняла и съпрузите се държат така, като че ли отношенията им са обикновена рутина?

Какво може да направи една жена при тези обстоятелства? Нека ви кажа какво да НЕ правите.

  • Не търси вниманието на други мъже, без значение колко невинно изглежда! Когато резервоарът на любовта ни е на свършване, можем да бъдем уязвими към други хора. Не позволявай никой друг да посрещне нуждите, които само съпругът ти трябва да посрещне!
  • Не гледай романтични филми и не чети романтични книги, които ще те накарат да се чувстваш още по-неудовлетворена от партньора си! Изведнъж бракът ти започва да изглежда незадоволителен. Вместо това чети Божието Слово (особено пасажи като I Коринтяни 13)!
  • Не сравнявай партньора си с други мъже, които изглеждат по-романтични! Никой мъж не е съвършен! Дори ако някой изглежда по-любвеобилен към партньора си, мога да гарантирам, че те имат други пукнатини във взаимоотношенията си. Познавам жена, чийто съпруг ѝ направи невероятен комплимент в мое присъствие. Малко ѝ завидях, че съпругът й говори по такъв начин за нея пред мен. По-късно научих, че той може да бъде много невнимателен и егоцентричен на моменти. Какво можеш да направиш?
  •  Отпусни се и осъзнай, че животът се състои от сезони! Някои ще бъдат много романтични, а други – прозаични. 
  •  Съсредоточи се върху позитивните неща! Когато децата бяха болни, съпругът ми не беше достатъчно романтичен, но много ми помагаше. Грижеше се за тях нощно време и ми даваше възможност да си почивам, когато бях изтощена.
  •  Прегледай постъпките си – има ли неща, които можеш да направиш, за да се запали отново искрата във взаимоотношенията ви!

Намерете време да поговорите със съпруга си как се чувствате! Позволете му и той да каже как се чувства! Тогава планувайте как да подобрите нещата заедно! Вярвам, че с малко търпение и творчество романтиката ще се появи отново. Романтиката не е целта на брака, но е приятно, когато я има. Научила съм се да се наслаждавам на върховете в романтичния ни живот и да не се отчайвам, когато нещата охладнеят. След 15 години съвместен живот със съпруга ми съм открила, че във всеки сезон от брака има неща, на които можеш да се наслаждаваш.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg