Петък, 18.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Така е говорил Господ на Силите, като е рекъл: Съдете справедливо и показвайте милост и състрадание всеки към брата си," Захария 7:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Красота всред трагедия

Main Pic
Публикувана: 30.05.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 367
Коментари: 0

Два мощни циклони удариха Мозамбик през последните няколко месеца, опустошавайки домовете и живота на хиляди хора. Но християнската  организация, ръководена от Хайди Бейкър, наречена Iris Relief, е на предните линии, като използва своето служение, за да помогне в спасителните операции, облекчавайки положението на пострадалите в трагедията.

В Пемба, организацията осигурява почти 83 000 порции храна за около три седмици. Бейкър и нейният екип осигуряват чиста питейна вода за повече от 600 души, както и подслон близо на 500 души в края на април. В Maкомия, организацията на Хайди сервира 52 540 ястия и ги разпределя между 2 492 души.
 
Хайди Бейкър дава ексклузивно интервю за Charisma News, споделяйки онова, което Бог прави в Мозамбик в момента. Интервюто е сумирано в следния текст, който споделяме по-долу:
 
"Когато живеете в държава, която е ударена от два циклони в разстояние само на пет седмици, сърцето ви е съкрушено. Първото нещо, което искам да кажа, е, че сърцата ни просто се топят заради трагедията, спелетяла хората. Усещаме болката и опустошението. Нашите приятели са загубили домовете си, близките си, тяхната възможност за образование (заради унищожени училища). Сърцата ни са съкрушени, чувстваме болката на народа на Мозамбик. Живеем в Мозамбик вече 25 години. Пътуваме и извън страната, но това е нашият дом и ние наистина съчувстваме дълбоко в тази ситуация...
 
Наблюдавах как една невероятна група от Божии деца, които Го обичат, се грижат за хората в нужда. Наблюдавах жените от Мозамбик да се мобилизират и да се трудят неуморно денем и нощем. Просто ги виждах как се грижат за другите, без да спират. Нашият екип е международен, в него участват нашият пилот, Кели; Лиз, нашият фермер; пастир Педро, което осигурява и духовна, и практична грижа.
 
Ние сме представители на Бога тук на земята и вършим Неговото дело. Ние благодарим на Бога за партньорството на Iris Relief, които правят възможно нашето служение. Екипът, с който работя, е изпълнен със Светия Дух, вършейки свръхестествена работа, така че хората, преживели трагедия, да получат храна, помощ и образователни комплекти за християнските училища и други училища в страната.
 
Можем да построим отново държавни училища, да построим къщи, да построим домове за молитва. Въпреки опустошението виждаме, че Исус е цар, Исус е Господ, и аз никога не съм виждала такава красота в разгара на трагедията.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg