Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва с идол в сърцето

Main Pic
Публикувана: 01.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 942
Коментари: 0
Най-лесният начин да получите грешен отговор от Господ е като се молите с идол в сърцето. Такава молитва се определя от факта, че очите ни са насочени към нещо друго, а не към Господ Исус. Библията казва, че когато отправим поглeда си към Исус, тогава ще видим какво прави Той: “Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще, 2като гледаме на Исуса начинателя и усъвършителя на вярата [ни], Който, заради предстоящата Нему радост, издържа кръст, като презря срама и седна отдясно на Божия престол" (Евреи 12:1,2).
 
Цар Давид гледаше към Господа и чакаше Него. Той казва: “Винаги виждам Господа пред себе си, защото Той е отдясно на мен; Няма да се поклатя ”(Пс.16:8). Нека да помислим какво би направил Исус в ситуацията, за която се молим. Когато правим това, ние се молим правилно и получаваме точен отговор. От друга страна, ако отблъснем Исус и погледнем само към това, за което се молим, тогава това е молитва с идол в сърцата ни и можем да получим грешен отговор, защото идолът в сърцето ни изопачава нашата молитва (Езекиил 14:4).
 
Например, Валаам се помоли веднъж и получи ясен отговор: "Не отивай." "И Валаам стана на сутринта и рече на началниците на Валак: Идете в земята си, защото Господ не иска да ме пусне с вас" (Числа 22:13). Тогава той се помоли втори път, но идолът стоеше пред очите му - това бяха парите, които му бяха обещали (Числа 22:18-20). Тогава получи друг отговор: „Иди“ (Числа 22:15-35). Новият завет ясно заявява какъв е неговият идол: „оставиха правия път и се заблудиха, като последваха пътя на Валаама Веоров, който обикна заплатата на неправдата…” (2 Петрово 2:15). Така Валаам получи два отговора от Бога, но те бяха в противоречие. Имаше някакво объркване.
 
Следващият пример за молитва с идол в сърцето е, когато израилтяните искаха цар. Тогава Бог каза: "Не." Но те го молеха настоятелно да им даде цар. И Бог им даде това, което поискаха, въпреки че не беше в техен интерес. Той ги предупреди за последствията, но въпреки това те казаха, че искат цар, затова получиха цар Саул. Но това не беше най-добрият сценарий. Прочетете тази история в 1 Царе 8:5-22; 15:10-11.
 
Отново виждаме същия принцип, когато Бог даде на израилтяните манна в пустинята. Тогава те помолиха за храна и Той им изпрати. Но с месото, което искаха, дойдоха болест и смърт (Числа 11). Оказва се, че можем да получим от Бога това, което не е в наш интерес, ако не гледаме към Исус, а към обекта на молитвата и продължаваме настоятелно да Го молим.
 
Ако искате молитвата ви да бъде угодна на Бога и за ваше благословение, опитайте се да влезете в Неговото присъствие чрез хвала, благодарност и поклонение.
 
"Влезте в портите му с благодарение, в дворовете Му с хваление. Хвалете Го, благославяйте името Му"(Псалм 100:4).
 
Кога ще започнем да се молим така, че Божията воля да се изпълнява в живота ни?
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg