Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Прострелян мисионер е спасен от тайнствен моторист

Main Pic
Публикувана: 02.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1453
Коментари: 0
Aмерикански лекар, който се намира на мисия в Хаити, разказва своята история на чудно избавление, с изпратен от Бога "ангел хранител". 58-годишният Дъг Бърбела пътува до Хаити с група мисионери в изпълнение на проект "Живи води".
 
В месеците преди да пристигне мисионерският тим, протести и бунтове избухват в Хаити. Причина за това са нефтени сделки с Венецуела и драстично покачване на горивото.  Насилието от страна на бандите става ежедневие в страната.
 
Бърбела и екипът му тръгват за Порт-о-Пренс през април с два камиона с компютри и други материали, които да помогнат на децата в местен социален център. Когато се намират на около четири часа извън града, на пътя се появяват група мъже, които спират трафика. Джаки Брандън, член на екипа разказва следното:
 
"Камионът ни беше заобиколен от мъже, които бяха тежко въоръжени. Започнаха да стрелят по прозорците, опитвайки се да разбият камиона. Един от мъжете насочи към нас пистолет. Имаше две бели линии, изрисувани по бузата и брадичката, което ми напомни за вуду магиите".
 
Дрю Паслър кара втория камион, в който се возел и д-р Бърбела. Паслър разказва: "Въоръжените мъже започнаха да се приближават, но Дъг ми извика да не спирам, а да продължавам да карам. Тогава чухме стрелбата, която беше насочена към нас."
 
Мъже на мотоциклет, спрели до тях и започнали да стрелят по камиона с картечница. Прозорецът зад главата на Паслър бил счупен от изстрела и той чул Бърбела да вика: "Умирам. Раниха ме." Паслър се обърнал и видял, че Дъг има две смъртносни рани, предполагайки, че може и да са повече заради огромното количество кръв.
 
Един от стрелците опрял пушката си в главата на Бърбела, когато се случило нещо невероятно. До тях се спрял един мъж на мотоциклет. На английски казал на Паслър: "Всичко е наред, всичко ще бъде наред". След това човекът застанал пред бандитите и им казал няколко думи на креолски. Тълпата бавно се отдръпнала.
 
Членовете на мисионерския екип закарали Бърбела в най-близката болница, която била на повече от час път. Той не знаел дали ще оживее, докато стигне в болницата, така че записал видеоклип, в който отправил последни думи към семейството си. Той  казал следното на жена си и сина си: "Скъпа, искам да знаеш, че те обичам. Обичам и теб, Майкъл. Майкъл, никога не се отказвай от мечтите си. Живей за Господа".
 
Бърбела оцелял до болницата. След това бил закаран от Хаити до медицинския център Делрей в Делфи Бийч, Флорида. Шели Вайс, говорител на болницата, съобщила пред ABC News, че Бърбела е прострелян на три места, във врата, челюстта и гръбнака. Тя потвърдила, че хирурзите са премахнали и трите куршума по време на операцията.
 
Бърбела знае, че е бил на косъм от смъртта и е благодарен за втория шанс, който има в живота си, даден му от Бога. Той казва следното за CBN News: "Искам хората да знаят, че ако Бог може да опази живота ми при подобни наранявания, наистина, каквито и проблеми да имате, те са еднакво миниатюрни за Него. Това е чудо. То означава, че вашият проблем е също толкова малък и Бог може да го разреши." 
 
Въпреки почти фаталния изход от своето двадесето по ред мисионерско пътуване до Хаити, Бърбела е готов отново да отиде там на поредната мисия. Той казва за ABC News, "Ще отида където, Господ ми каже да отида. Но ще трябва да попитам и жена си."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
 
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg