Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За героя от Вирджиния Бийч

Main Pic
Публикувана: 03.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 826
Коментари: 0
Дванадесет души са мъртви и четирима са в критично състояние, след като служител влиза в правителствена сграда във Вирджиния Бийч, САЩ и започва да стреля. Трагедията продължава 36 минути, близките на жертвите са съкрушени. Американските християни призовават за молитва.
 
Според сведения на полицията убиецът е държавен служител, който не е бил уволнен и очевидно не е бил под никакво дисциплинарно наказание.
 
 "Договорът на убиеца не е бил прекратен и не е бил в процес на прекратяване," казва пред репортери полицейският началник Джеймс Сервера. Въпреки това, заподозреният, на име Дуейн Крадок, е бил забелязан да подава оставка само часове преди да извърши атаката. Според полицията, той е отивал от етаж на етаж, стреляйки по хората, които са работили в сградата.
 
Полицаите пристигат на местопрестъплението само за две минути, но жертвите вече са много. Те успяват да ранят нападателя, но не и преди той да успее да рани един от полицаите, който оцелява, само защото носи бронирана жилетка.
 
Райън Кийт Кокс, е мъжът, който загубва живота си, докато прави всичко възможно, за да предпази своите колеги. Някои от тях разказват пред репортер на CBN News, как Кокс се е пожертвал, за да ги спаси.
 
"Г-н Кокс събира поне 7 от колегите си, завежда ги в един офис и им казва да влязат вътре и да се заключат. Стрелецът приближава до тях," разказва  Патрик Галахър, заместник-началник на полицейското управление на Вирджиния Бийч.
 
 "Вместо да се възползва от предимството да се спаси, Кокс дава инструкции на колегите си да заключат вратата, след което търси да намери други, на които да помогне, преди да се появи стрелецът," пояснява Галахър.
 
 "Кокс не успя да се спаси. Но той помогна на седем свои колеги да се спасят. Това беше безкористна саможертва от негова страна. Тя говори сама по себе си за неговата личност и характер," заключава началник Галахър.
 
В неделя следобед американският президент Доналд Тръмп посети McLean Bible Church във Вирджиния Бийч, за да изрази своите съболезнования, а местният пастир, Дейвид Плат, се моли за него, просейки мъдрост, водителство и доверие в Божието слово.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg