Събота, 19.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верният свидетел няма да лъже, А лъжливият свидетел издиша лъжи." Притчи 14:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изгонен заради библейска публикация в Инстаграм

Main Pic
Публикувана: 04.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1261
Коментари: 0
Австралийският ръгби играч Израел Фолау е уволнен от своя пост в ръгби отбора на Австралия, след като си позволява да публикува в Инстаграм препратка към 1 Коринтяни 6:9, в която се казва "ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ - пияници, хомосексуалисти, прелюбодейци, блудници, крадци, неверници, покайте се, защото адът ви очаква. САМО ИСУС СПАСЯВА!
 
Договорът на Фолау, който възлиза на над 5 000 000 австралийски долара е прекратен от ръководството на Ръгби Австралия след дисциплинарен процес, воден от апелативен съд, който констатира, че играчът е виновен за "нарушение на високо ниво" заради своето непрофесионално поведение. 
 
Публикацията, която все още се намира на страницата на Фолау в Инстаграм, изброява редица грехове и съдържа призив за покаяние. Въпросната публикация, която струва работата на Фолау, е харесана повече от 70 000 пъти. Под нея играчът коментира, че онези, които живеят в грях, ще завършат живота си в ада, ако не се покаят. Той добавя: "Исус Христос ви обича и ви дава време да се обърнете към Него, за да бъдете спасени."
 
Някои са изразили мнение, че Фолау е щял да си спести уволнението, ако беше пропуснал думите "ад" и "предупреждение". 
 
В резултат на публикацията в Instagram и последващите дисциплинарни действия, шестима от спонсорите на Фолау, а именно, Qantas, Vodafone, Land Rover, ASICS, Accenture и HSBC са съобщили, че повече няма да подкрепят звездата. 
 
30-годишният Фолау е заявил, че възнамерява да отнесе делото си до Върховния съд на страната. Фолау обаче отказва да премине през пълния процес на обжалване с Ръгби Австралия, подчертавайки липсата на доверие в спортната организация. Той пояснява в изявление пред News Australia:
 
"Решението ми да не започвам процес по обжалване решението на Ръгби Австралия по никакъв начин не означава, че приемам присъдата на съдебните заседатели. Просто нямам доверие в способността на ръководството на Ръгби Австралия да се отнасe справедливо или законосъобразно по моето съдебно дело."
 
Източник: Faith Wire
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg