Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да обичаш Бога с цялото си сърце

Main Pic
Публикувана: 04.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 949
Коментари: 0
Да обичаш Бога със сърцето си означава да Му посветиш емоциите си. Да Го възхваляваш, когато си щастлив, усмихнат и благодарен е лесно. Когато нещата вървят добре и любовта процъфтява. Същото е валидно, когато Бог отговаря на молитвите ти или повечето неща в живота стават по твоя начин. Но какво се случва, когато нещата не вървят толкова добре?
 
С ЦЯЛОТО сърце означава по всяко време. Дори когато Бог изглежда тих. Дори когато казва да чакаме. И дори когато казва "не". И, да, дори когато се случват лоши неща. Когато продължаваме да обичаме Бога, дори когато се случват лоши неща или когато добрите неща не се случват, това е ключът към живота на доволство. Не е нужно да се правиш на щастлив, когато се случва нещо лошо. Просто трябва да видиш това лошо обстоятелство чрез очите на Бога, който иска да те утеши и никога няма да те изостави, нито да те забрави.
 
Да обичаш Бога по всяко време е един безкраен учебен процес. Научаваме все повече и повече как да го правим и продължаваме да го правим по малко всеки ден. Скоро ще можете да кажете с апостол Павел, че сте доволни, независимо от всичко. Ще можете да живеете с почти нищо и да живеете в изобилие.
 
Тайната на удовлетворения живот във всяка ситуация е да помним, че мога да правя всичко, мога да преживея всичко и дори мога да преодолявам трудности – чрез Христос, който ми дава сила и смелост (Филипяни 4:11-13).
 
Коренът на думата "смелост" на английски (courage) е  "cor ", което на латински означава  "сърце." 
 
Ако живеем смело и всеки ден от все сърце обичаме Бога, Той ще е доволен от нашето посвещение.
 
"Лев" означава сърце на еврейски. За евреите сърцето не беше просто част от тялото. Те имаха по-широко разбиране за сърцето в сравнение с мисленето на нашата култура. Те мислеха за сърцето като за орган, който дава физически живот, но то беше и мястото, където се намират мислите и е съсредоточен смисълът на живота, където са съсредоточени емоциите и волята.
 
  "Да обичаш Бога с цялото си сърце" означава да Го обичаш силно и искрено, без преструвки и претенции. Можем ли?
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg