Сряда, 29.01.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение." Колосяни 3:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Поход за семейството - юни 2019

Main Pic
Публикувана: 06.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 474
Коментари: 0
Скъпи приятели,
 
Каним ви да станете част от Втория национален „Поход за Семейството“, който ще се проведе на 8 юни 2019 г. и по време на който всички ще можем да застанем отново заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство и семейните ценности.
 
Време и място на началото на събитието в гр. София: 8 юни 2019 г. (събота), от 17:30 до 20:00 ч, Площад "Независимост" (пред Министерски съвет).
 
Походът за семейството ще се проведе в Бургас, по същото време, тръгвайки от площад "Тройката".
 
Планирани са походи в същия ден и час в градовете Варна, Пловдив и Русе.
 
В Пловдив походът ще започне от площад "Аптека Марица" и ще завърши пред Общината на града.
 
В Морската столица, Варна походът ще започне с концерт в "Раковината", в Морската градина отново на 8 юни, в 17.30 часа.
 
В град Русе "Походът на семейството" ще тръгне от "Паметника на Альоша".
 
 
Основните цели на събитието са следните:
 
  • Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.
  • Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.
  • Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.
  • Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички закони, национални стратегии и образователни програми.
  • Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.
  • Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.
 
Надяваме се всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми. Навсякъде ще бъде пуснат химна на България и да си припомним факта, че ние сме синове и дъщери на народ, който е преминал през много трудности и обрати през вековете, но е запазил своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.
 
Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели. Поканете всички! Добре дошли са!
 
Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Ще подготвим за всички желаещи сини и розови тениски, сини и розови балони и сини и розови плакати с лозунги. Ще има и големи и малки знамена на България. Ще можете да заявите такива за около 2 седмици след 10 май в сайта www.family.bg. Можете, разбира се, да подготвите и свои, ако решите така.
 
Каним всички да дойдат с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.
 
Елате да се съберем заедно за една добра кауза!
 
Бъдещето на България е в нашите ръце!
 
От организаторите
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg