Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В Северна Корея Библията достига чрез радиото

Main Pic
Публикувана: 08.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2260
Коментари: 0

Северна Корея е най-опасната страна в света за християните, според статистиката на Open Doors, международна организация, която следи за състоянието на християните и спазването на техните човешки права.

Според информация на Open Doors, в Северна Корея християни, които афишират вярата си, не само са депортирани в трудови лагери като политически престъпници или дори убивани на място, но техните семейства също споделят съдбата им.

В обществото на Северна Корея християните нямат никакви шансове, напротив, на всички социални нива те са третирани като "персона нон грата". Християните не притежават глас в публичното пространство, а биват насилствено заглушавани по всякъкъв начин.

Въпреки тези трудности, Компанията за радио емисии в Далечния изток  (FEBC), която излъчва християнски радио програми на къси и средни вълни, сега има възможност да изгради предавател в Южна Корея, на няколко километра от Северна Корея.

"Радио станция от 250 000 вата е идеалният вариант, защото сигналът преминава през океана на няколко мили и след това отива право в Северна Корея", казва Ед Кенън, президент на FEBC.

"Нашата цел в Северна Корея е същата, както и във всички останали страни: да споделяме Евангелието чрез радио емисии, така че хората да бъдат вдъхновени да следват Исус Христос като техен Спасител", споделя Кенън пред репортер на CBN News. "Сигналът няма да може да бъде блокиран от режима на Северна Корея и така ще достига до цялата страна с посланието на Исус Христос."

Вече има програми, излъчвани в Северна Корея, но не с такъв силен сигнал, и не през целия ден. Севернокорейските бежанци многократно са изпращали молби до FEBC да стартират радио емисии, които да продължават 24 часа на ден, така че християните в страната да имат възможност да слушат библейски поучения.

"Стратегията на нашата организация е да използва местните хора, които да създават програми на собствения им език. Имаме много южнокорейски работници и севернокорейски бежанци, които познават положението на народа си и могат да ги подкрепят много по-добре от чужденците", посочва Кенън. Севернокорейските бежанци призовават християните по целия свят да "се молят за смелост и за постоянство. Християните в Северна Корея копнеят да се съберат свободно в името Христово, да се молят заедно, да слушат радиото заедно и са готови да устояват на тежкото преследване".

Източник: Evangelical focus

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg