Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Петдесятни християни са арестувани по време на молитва

Main Pic
Публикувана: 09.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2561
Коментари: 0
Над 30 петдесятни християни са били арестувани преди няколко дни в малката североизточноафриканска държава Еритрея.
 
Според данни на  BBC, повече от две дузини християни са били събрани за молитва на три места в столицата на Еритрея, Асмара, когато са разпитани и задържани от силите за сигурност.
 
Съобщава се, че това е само един пример за нарастващата тенденция на преследване срещу християни в Еритрея.
 
На 10 май 141 християни са арестувани в столицата Асмара след събиране на молитвено богослужение, се съобщава в доклад на международната християнска организация Open Doors.
 
От 141 души, арестувани през изминалия месец, 104 са жени, 43 са мъже и 14 са непълнолетни. Според информация в християнски сайтове, след като Еритрея обявява своята независимост от Етиопия през 1993 година, само четири религии са официално признати от правителството на Еритрея: Православно християнство, Сунитски ислям, Евангелска лутеранска църква на Еритрея и Католическа църква.
 
Според дискусионен сайт на католическата организация с нестопанска цел, наречена Zenit, 50% от населението на Еритрея се определят като членове на Лутеранската църква на Еритрея, а 48 процента от населението на нацията са представители на сунитския ислям.  Според данни на "Зенит", извън четирите споменати религии и религиозни деноминации, всички други групи, се считат за "незаконни".
 
Според Американската комисия по международна религиозна свобода, религиозните практики са толкова силно регулирани от правителството на Еритрея, че "няма никаква свобода на религията или убежденията на хората извън четирите официално признати верски общности ".
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg