Събота, 19.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато сънят не идва

Main Pic
Публикувана: 10.06.2019
Автор: Кристина Патерсън
Прочетена: 558
Коментари: 0
Всеки има безсънни нощи. Въпросът е да откриеш начин да оползотвориш нощта по правилния начин. Един от тези начини е четенето на Библията, по-специално Псалмите или тяхното цитиране наизуст. Красивата поезия на псалмите, смесена със силата на Божието слово, почти винаги отпуска нервите и настройва умът релаксивно. Ако се нуждаете от помощ за заспиване, искам да споделя с вас любимите ми псалми, за да ги четете преди сън:
 
 Псалм 116: "Върни се в покоя си, душо моя, защото Господ е бил добър с теб."
Това е един псалм, който може да цитирате отново и отново в безсънна нощ. Казвам го бавно, за да мисля за думите. Напомня ми се, че душата ми може да почива, защото Господ е добър и аз имам толкова много доказателства за Неговата доброта в живота ми. Тогава започвам да мисля за всичко добро, което Господ е направил за мен. Този стих ми напомня, че Бог е с мен и това ми дава мир, който успокоява ума, тялото и душата ми.
 
Псалм 4:8: "Спокойно ще легня и ще спя, защото само Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност."
След супер натоварен ден ще мислите, че единственото нещо, което тялото ви би искало да направи, е бързо да заспи. Не! Осъзнах, че един натоварен ден обикновено води до повече трудности при заспиване. Умът ми премисля отново и отново всичко, което се в случило в този ден и това, което може да се случи утре. Какво ще стане утре?
 
Какво ще се случи следващата година? Ами ако ми се случи нещо лошо? Съпругът ми? Децата ми? Няма нищо по-лошо от това да се опитате да заспивате с тревожни мисли. В такива моменти обичам да чета или цитирам наизуст Псалм 4. Винаги ми напомня, че Бог държи нещата под контрол, Той е моята защита и аз мога да Му се доверя. Това е една истина, с която мога спокойно да заспя.
 
Псалм 91 - "Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия. Ще казвам за Господа:Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам.Защото Той ще те избавя от примката на ловеца и от гибелен мор.С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата вярност е щит и закрила.Няма да се боиш от нощен страх, от стрелата, която лети денем, от мор, който ходи в тъмнина, от погибел, която опустошава всред пладне."
 
През деня не ме терзаят страшни мисли. Но веднага щом докосна възглавницата, всякакви ужасни мисли започват да ме атакуват. А страхът е враг на съня. Ето защо аз абсолютно обожавам Псалм 91. Ако сте загубили съня си поради страх, силно ви съветвам да прочетете този Псалм в неговата цялост. Той ми напомня, че Бог не само ще ме защити, но и ще опази ума и мислите ми. Псалм 91 разкрива, че моите страшни мисли не могат да устоят пред силата на Бога, която ме окръжава.
 
Все още няма битка, която Господ да не е коментирал в словото Си. Това включва борбата ми да заспя в безсънните нощи. Това е Божието слово, което ми помага да забравя тревогите на този свят и да си припомня колко надежден е нашият Бог. Облягането на Неговите истини, дори и в безсънни нощи е отговорът, от който се нуждаем. Така че следващият път, когато имате проблеми със заспиването, четете или цитирайте наизуст тези Псалми. Моята молитва е истината на Божието Слово да влива мир в душата ви, което води до здравословен сън.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg