Събота, 19.10.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Верният в най-малкото и в многото е верен, а неверният в най-малкото и в многото е неверен." Лука 16:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва за България в центъра на София

Main Pic
Публикувана: 10.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1748
Коментари: 0
Вчера, на 9 юни 2019 година от 16 до 18 часа на площад "Народно събрание" пред паметника на Цар Освободител се събраха евангелски християни от София, Перник, Благоевград и други селища на югозападния регион, за да отправят обща молитва за България по инициатива на Общо молитвено движение и братолюбие.

Хвалението и организацията бяха поверени на Илиян Евтимов и Благовест Николов, а за техниката и озвучаването се погрижи Георги Софрониев. ВОДЕЩИ на събитието бяха п-р ИВАН ХАЗЪРБАСАНОВ и п-р ВЛАДИ РАЙЧИНОВ, които представяха говорителите. Молитвите, произнасяни от сцената, бяха разделени на така наречени 3 молитвени блока, като всеки от евангелските служители отделяше по 3-4 минути, за да се застъпи пред Бога за страната ни. Между молитвите звучеше хваление, което вдъхновяваше присъстващите и настройваше за молитва.
 
П-р  Румен Борджиев, председател на Обединени евангелски църкви откри общата молитва с  Господнята молитва “ОТЧЕ НАШ”, като призова всички за покаяние, напомняйки, че нечестието ни отделя от лицето на Бога. След него п-р Благовест Николов, водач на Евангелска съборна църква, град София, се помоли за спасението на българския народ и  за мъдрост у ръководителите на политическите партии, като припомни, че многото политически партии в страната ни не способстват за обединението на нацията.

П-р Иван Хазърбасанов, водач на Християнски център, София издигна глас към Всевишния, молейки Го да има благоволение към управниците, като ги вдъхновява да създават добри закони. Той се помоли Господ да спаси властниците на България, като им вдъхва  мъдрост при управлението и приемането на новите закони.

П-р Красимир Партовски от църква "Ел Шадай" се помоли за финансово снабдяване за делото на благовестието,  а п-р Илиан Евтимов от църква "Елим" се застъпи за новите поколения в църквата! П-р Огнян Серафимов призова към съживление в църквите и в Тялото Христово като цяло в България, за да може Божиите деца да извършат Неговата воля тук на земята, а п-р Младен Антонов се застъпи пред Бога, просейки любов към погиващите, като припомни примера на Ранната църква, където страданието и гонението бяха повод за благовестие. В молитвата си той призова вярващите в църквите да са запалени за Божията велика заповед. П-р Светослав Портарски от Кюстендил се помоли за нуждата от братолюбие, единство и смирение на служителите и единство на всички вярващи. Той припомни Първосвещеническата молитва на Господ Исус Христос и се помоли за жертвена любов, при която всеки счита по-горен от себе си. Той благослови и всички православни и католически вярващи.
 
 П-р Влади Райчинов, заместник - председател на ОЕЦ издигна глас към Бога с благодарност за всички дадености, които има Родината ни, молейки се младите хора да остават в страната, а българите да благоуспяват с трудолюбие и достойнство, като Господ владее над всяко българско сърце. П-р Борис Петров  призова Бога в молитва за етническия мир между различните етнически групи. Той помоли мирът никога да не отсъства в страната ни, припомняйки, че всички сме едно в Исус Христос, като се застъпи за възстановяване на отпадналите от вярата братя и сестри. П-р Филип Рашев  издигна молитвен глас към Бога за спасението на ромите и на етническите турци, както и за бежанците, които се намират в България.
 
 В третата част на молитвеното общение п-р Теодор Опренов припомни за Похода на семейството, състоял се в събота, като помоли присъстващите с ръка на сърцето да се застъпят за семейството, напомняйки, че то е първата единица, създадена от Бога, преди обществото и църквата. Той помоли за прошка, че изопачаваме библейската истина и се застъпи за  здрави семейства и по-висока раждаемост в страната. както и за опазване на семейните ценности. Ани Тотева благодари на Бога за най-големия дар - децата и се помоли Библията да навлезе в училищното образование, и за мъдрост у хората, които отговарят за реформите в образованието.

 П-р Анатоли Еленков изповяда вяра в Божиите обещания с очакване Бог да премахне всяка форма на заблуда против познаването на Исус Христос като Господ и Спасител,  а п-р Александър Джоргов се застъпи за гонената църква по света, като помоли присъстващите да се молят за църквата в Европа, защото тя е застрашена от изкривяване на правилното библейско учение, а п-р Емануил Бозов призова Бог да даде мир и благословение на Балканите. Последната молитва бе отправена от п-р Татеос Нигохосян, който се застъпи пред Бога за възстановяване на християнския морал в българското общество и възраждане на библейските ценности.

В края на събитието водещите съобщиха за следващата регионална молитва в гр. Монтана на 15 юни 2019 г., както и за националната молитва във Варна на 21 септември 2019 година.
 
Можете да гледате видео материала от събитието тук
 
Източник: Общо молитвено движение и братолюбие
Снимка: Влади Райчинов
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg