Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сърце на слуга

Main Pic
Публикувана: 10.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1236
Коментари: 0
Бившият американски президент Джими Картър се завръща зад амвона, като преподавател в неделното училище за първи път след счупване на бедрото. Картър продължава да служи в своята църква Maranаtha Baptist Church, в град Плейн, щата Джорджия.
 
Картър благодари на вярващите за молитвите и подкрепата. 94-годишният бивш американски президент си чупи бедрото през месец май при падане. Само седмица след операцията Картър изявява желание да се завърне към своето църковно служение, но се появяват усложнения, така че трябва да остане в болницата.
 
Стотици вярващи редовно посещават библейските уроци на Картър в неделното училище за възрастни и завръщането му предизвиква огромно вълнение. Според информация на WRIC, "хората започват да се събират  още в полунощ, за да чуят Картър, а в 8 часа сутринта, пред църквата вече е пълно с хора, въпреки проливния дъжд".
 
Хора от Атланта до Ню Йорк се събират да го чуят. "Искахме да отдадем почит на цялото неуморно служение на президента Картър", разказва Гленда Морис-Робинсън, педиатър от Атланта. "Толкова е хубаво да видиш истински водач в ролята на слуга. Той е забележителен ".
 
Съгласно искането на бившия президент, никой не става на крака и не ръкопляска, когато той влиза във фоайето на църквата. "Той има много ясно послание да служи на другите", казва Рикардо Мартинес, посетител на църквата. 
 
Урокът на Джими Картър е върху Йоан 14:15-26, а темата е "Обещанието на Светия Дух". В заключение той пита участниците в урока: "Колко от вас някога са мили нечии крака? Ако искаме да бъдем водачи, трябва преди всичко да бъдем слуги, да бъдем готови да служим на всички около нас."
 
Картър завършва урока си с въпрос и предизвикателство. "Намерете един човек от вашия квартал, който е самотен и се посветете да му служите. Обещавате ли да го направите? Това прави Светият дух. Той моделира сърцето и ума, така че лидерите стават слуги".
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg