Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кораби на милосърдието

Main Pic
Публикувана: 13.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1191
Коментари: 0

"Кораби на милосърдието" е дългосрочен благотворителен проект на международната организация "Милост за Африка", която се основава на вяра и осигурява болнична помощ на кораби в някои от най-бедните страни в света, предоставяйки безплатно здравно обслужване на нуждаещите се.

Изчислено е, че 5 милиарда души нямат достъп до безопасна, достъпна, навременна хирургична намеса. Специално в африканския район около Сахара 93% от хората не могат да получат операцията, от която се нуждаят. За да облекчат кризата в глобалната хирургия в Африка, "Кораби на милосърдието" изпращат своята "плаваща болница", с персонал от доброволци, на местата, където са необходими най-много хирурзи.

Освен да оперират тези хирурзи обучават и наставляват местните медицински специалисти, които ще останат в техните страни, за да продължават да творят промяна дълго след заминаването на "Корабите на милосърдието." 

"Корабите на милосърдието" също така имат за цел да "изградят взаимоотношения с националното правителство и Министерство на здравеопазването, така че не просто да снабдяват непосредствените нужди на място, но също така да работят за укрепване на здравните системи в страната и за промяна на политиката".

"Нашата хирургическа програма променя целия живот на пациентите ни. Когато сформираме партньорства с африканските народи, заедно изграждаме мощно наследство, което носи надежда и изцеление, а това допринася за цялостното развитие на Западна и Централна Африка ", подчертава Донован Палмър,  изпълнителен директор на благотворителната християнска организация.

За 40 години в "Корабите на милосърдието" са извършени 100 000 безплатни хирургични процедури. Последната операция е извършена на 7-месечно бебе, родено с така наречената "заешка устна". То пътува  с майка си почти 300 км от Гвинея, за да бъде оперирано в един от "Корабите на милосърдието".

Християнската организация "Милост за Африка" е осигурула безплатни операции на повече от 2 100 души в Гвинея, след като техен кораб акустира там през август 2018 година.

"Новата усмивка на Айсата след операцията ѝ, е символ на надеждата и изцелението. Ние работим, за да осигурим на хиляди хора в Африка нужната болнична помощ, защото те нямат достъп до хирургични грижи. Имаме мултинационален екип със сестри и лекари от Корея, Нова Зеландия и Австралия. Много е вдъхновяващо да наблюдаваме как всички се трудим, посветени на една и съща цел", казва д-р Рейчъл Полард, анестезиолог от Оксфорд, един от почти 400 -те доброволци, които в момента служат на борда на болничния кораб.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg