Събота, 08.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Даде храна на ония, които Му се боят; Винаги ще помни завета Си." Псалм 111:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив за нова Петдесятница

Main Pic
Публикувана: 15.06.2019
Автор: п-р Иван Врачев
Прочетена: 1442
Коментари: 0
„Ако някой е жаден, нека дойде при Мен и да пие. Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както казва Писанието.“ Йоан 7:37-38 
 
СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ,  СКЪПИ СЪРАБОТНИЦИ В ДЕЛОТО БОЖИЕ,
 
Най-сърдечно ви поздравявам по случай Петдесятница! Днес ние си припомняме деня, в който апостолите и техните сподвижници за пръв път били изпълнени със Свeтия Дух по един нов и непознат до този момент начин. Те получили „сила отгоре“ с цел да проповядват в Христовото име „покаяние и прощение на греховете между всички народи, като се започне от Йерусалим“ (Лука 24:47). Така била родена Църквата Христова, която още с първата проповед на ап. Петър през този ден започнала своето настъпление срещу духовната тъмнина чрез силата на благовестието Христово.
 
През следващата 2020 година ние ще честваме и 100-годишнината от началото на Петдесятното движение в България. Ще си припомним славното начало, свързано с усилено благовестие, съпроводено със сила, с чудеса и знамения, с множество повярвали и много новоосновани църкви. Отправяйки поглед назад към онази Петдесятница, описана в Деяния 2 глава, а също и към началото на нашето движение, един въпрос гори с особена сила в сърцето ми: Доколко ние, българите, сме изпълнили мисията и поръчението, което ни е възложено от Господ Исус Христос и поради което Бог е излял Светия Дух върху нас?  Поглеждайки към нашата страна – нашето мисионерско поле, в съзнанието ми звучат думите на Исус Христос: „...погледнете и вижте, че нивите са вече бели за жътва“ (Йоан 4:35); „Жътвата е изобилна, а работниците – малко...“ (Матей 9:37).
 
А в същото време Христовият призив към нас е да се включим и в световната „жътва“ зад границите на Родината ни...  Затова аз съм убеден, че в последното време, в което живеем, ние повече от всякога се нуждаем от нова Петдесятница – от по-мощно изливане на Святия Дух върху нас и от по-дълбоко посвещение от наша страна на Христовото поръчение. А имаме обещание от Исус Христос, че, ако сме жадни, можем „да пием“ от Него и реките от жива вода ще потекат от нас към другите, които не Го познават.
 
Поради тази причина по инициатива на факултета на СЕПЦ към ВЕБИ съюзното ръководство заедно с районните пастори взе решение да обявим за пръв път в нашето движение ЕДНОГОДИШЕН ВЕРИЖЕН ПОСТ И МОЛИТВА – от Петдесятница 2019 до Петдесятница 2020. 
 
Моля, всички да се обединим с вик към Бога, продиктуван от нашата духовна жажда, с искане за мощно изливане на късния дъжд върху църквите ни и върху страната ни, по-дълбоко посвещение от наша страна на Христовия призив за благовестие и за изобилна духовна жътва! 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg