Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелска песен звучи на протестите в Хонконг

Main Pic
Публикувана: 17.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3104
Коментари: 0

Около 2 000 000 души излязоха по улиците на Хонконг през последните десет дни, за да се противопоставят на приемането на закон, който ще улесни екстрадирането на жители на страната в Китай.

Голямата вълна от демократични протести принуди парламента на Хонконг да спре своите планове, което се счита за капитулация от страна на китайското правителство.

Хонконг се радва на повече свобода на словото и религиозните права и свободи, отколкото Китай. Хиляди християни са се присъединили към мирните протести. Някои от тях започват да пеят християнската песен "Пей, алилуя на Христа", мелодия, която постепенно се превърна в неофициален химн на протестите.

Видеоклиповете в социалните медии показват как песента се пее от млади и стари на различни места, където се провеждат протестите, като например законодателният съвет и мястото, известно като "Гражданският площад".

Християните са сред водещите сили зад протестите в Хонконг, с надеждата за постигане на повече демокрация. Няколко влиятелни евангелски църкви публично подкрепят протестите. Същото се отнася и за католическите църкви.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg