Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Милиони маршируват за Исус в Бразилия

Main Pic
Публикувана: 24.06.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1501
Коментари: 0

Според информация на организаторите около 3 000 000 евангелски християни изпълниха улиците на бразилския град Сао Пауло, в 27-то издание на "Похода за Исус", проведено на 20 юни тази година.

Походът започна от една от основните метростанции на града, след откриване с молитва от страна на Естевам Хернандес, президент на "Похода за Исус" в Бразилия.

"Ние се молим за Бразилия, за семействата, за края на корупцията, за страдащите души, защото нашата страна принадлежи на Исус Христос. На Него принадлежи цялата чест, слава, сила и величие. Както се казва в Псалм 33: "Блажен е онзи народ, чийто Бог е Господ ", каза Хернандес. 

Тази година темата на Похода е "Изкупител", въз основа на 1 Тимотей 2:6. Походът за Исус е проява на радост, обич, надежда, благодарност и вяра. "Всяка година имаме тема. Тези теми са препратка към това, което Христос представлява за нас. Той ни спаси от властта на мрака и ни въведе в своята могъща светлина. За Него ние маршируваме ", посочиха организаторите.

Повече от 4000 каравани, от почти всички бразилски щати, участваха в събитието. Основните евангелски деноминации също присъстваха на Похода. Походът завърши на площада, посветен на бразилските герои, където организаторите се бяха погрижили за осветлението и озвучаването на огромна сцена, на която се проведе концертен маратон.

Хвалението и поклонението продължиха повече от 10 часа, водени от 28 бразилски евангелски групи и изпълнители, и придружено от молитвите на евангелски пастири и лидери. Президентът Болсонаро участва в Похода за първи път в качеството си на бразилски президент. Той участва в "Похода за Исус" през март 2018 година, като кандидат за президент и обеща да участва отново като президент.

"Вие сте решаващи за осъществяване промяната на съдбата на Бразилия. Много е хубаво да си сред приятели. И дори по-добре, когато са приятели с Бог в сърцата си ", каза Болсонаро в реч, която продължи 7 минути. Президентът добави, че Бразилия "е светска държава, но с президент, който е християнин". Той спомена, че има "етични и морални" проблеми в Бразилия и добави, че се надява "Походът за Исус" да бъде "повратен момент", за да може проблемите да бъдат преодолени с помощта на евангелските християни.

На събитието присъстваха и губернаторът на Сао Пауло, Жоао Дориа и кметът на Сао Пауло, Бруно Ковас, представители ма бразилската Партия за социална демокрация (PSDB). "Това е Поход за Исус, но също така е и поход на хармонията и разбирателството между онези, които обичат Сао Паоло и Бразилия", каза губернаторът на Сао Пауло.

"Походът за Исус", организиран от деноминацията "Възраждане на Христовата църква", се чества в Сао Паоло в продължение на 27 години, със съдействието на различни евангелски деноминации. Това е най-големият поход, организиран от евангелски християни, който се провежда в Латинска Америка. Евангелските християни в Бразилия растат по численост. Около 30% от населението от 190 000 000 жители се определят като евангелисти. Въпреки че Болсонаро е католик, съпругата му е евангелска християнка, каквито са и неговите деца.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg