Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За християните и алкохола

Main Pic
Публикувана: 27.06.2019
Автор: Били Греъм
Прочетена: 2193
Коментари: 0
Един младеж сподели с мен, че родителите му пият, когато имат повод, но му забраняват той самият да използва алкохол. Въпросът е дали това не е проява на лицемерие?
 
Някои от най-покъртителните истории, които съм чувал, са от хора, които разказват как алкохолът или наркотиците са опустошили живота им и са унищожили семействата им.
 
Библията осъжда използването на всяко вещество, което променя мисленето ни или го изопачава. Това включва алкохол, който е най-често използваната субстанция, създаваща зависимост, позната още в библейски времена. Алкохолът може да се използва като лекарство, когато е в съвсем малки количества, но когато се употребява често, може да се превърне в ужасен наркотик.
 
Днес начинът, по който алкохолът се използва с цел забавление, вероятно е една от големите злини на нашето съвремие. Става дума за самоунищожение или нещо, което човекът сам си причинява, когато започне с едно питие, но впоследствие алкохолът го завладява до такава степен, че той не може да се владее и алкохолът започва да го контролира.
 
Когато лошите новини зачестят, продажбата на алкохол и барбитурати се повишава. Милиони хора се опитват да избягат от мрачната реалност, като забравят поне за малко проблемите си. Библията предупреждава:  "Виното е присмивател, спиртното питие предизвиква ярост и който е подвластен на тях, е безумен" (Притчи 20:1). Пиенето се е превърнало в един от най-сериозните социални проблеми и резултатите са доста противоположни от очакваните "блажени моменти".
 
Родителите често казват на децата си да не правят нещо, но не осъзнават, че изпращат смесено послание със своя лош пример, когато те самите го вършат. Мъдрите родители практикуват това, което проповядват, като се стремят собственото им поведение да бъде в съответствие с това, което знаят, че е правилно. Ако един родител казва на детето си да не пие, а той самият употребява алкохол, това е израз на несъответствие.
 
Много хора се обръщат към алкохола, за да бъдат по-общителни. Някои го използват, за да се опитат да удавят копнежите на душата. Нищо освен Бог никога не може да задоволи напълно човешкия копнеж, защото душата е направена за Бога. Да избягаш от горчивината на живота с наркотици или алкохол е често срещано нещо, но не можем да избягаме от Бога.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg