Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библия остава непокътната в опожарена кола

Main Pic
Публикувана: 06.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3400
Коментари: 0

Един обикновен ден се превръща в безценен и незабравим урок за две сестри, тийнейджърки, Джоли и Севин Съдърланд от югозападна Флорида. Те пътуват в своя джип, марка "Либърти 2000", след като са пазарували в Уолмарт, когато автомобилът им внезапно издава странен звук, избумтява и просто спира.

Джоли, която е на 19 и е зад волана, успява да излезе от главния път и да паркира колата отстрани. Двете момичета излизат от колата и в следващия момент тя започва да пуши, а само след секунди избухва в пламъци и за минути е опожарена.

Преминаващи коли спират и хората в тях се притичват на помощ, като се обаждат на спешна помощ и след известно време пристига пожарната кола, но джипът вече е изгорял.

Двете сестри успяват да излязат навън само с мобилните си телефони, без да вземат нищо от колата, защото не очакват подобно развитие на нещата.

След като пожарникарите потушават огъня, един от тях се доближава до момичетата, за да ги попита дали са оставили нещо ценно в колата. Тогава Джоли се сеща, че в колата е оставила своята Библия, която майка ѝ, Джулия, е подарила за нейния 18 рожден ден. Джоли е оставила Библията си в джипа след богослужението в неделя.

Пожарникарите отворили колата и от нея се изсипали огромно количество вода и пяна. На седалката се намирала Библията, която била непокътната и напълно суха. Когато Джоли я отворила, от нея изпаднали няколко листа хартия с нейни записки, които били мокри, но самата Библия била недокосната от огъня или водата. 

Момичетата свидетелстват пред репортер на USA Today, че са напълно убедени, че Бог ми е дал ценен урок, който никога няма да забравят. Те знаят, че Той е бил с тях и ги е опазил, като ги е накарал да излязат от колата в точния момент, преди колата да избухне в пламъци и да загинат.

Що се отнася до непокътнатата от огъня Библия, те споделят: "Библията е Божието слово и то е важно за Него. Това е знак за Божията грижа към нас. Благодарни сме за помощта, която Господ ни изпрати. С всичко, което се случва, Той ни говори, че винаги е с нас и ни закриля."

Източник: USA Today  

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg