Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За вярата на един атеист

Main Pic
Публикувана: 07.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1313
Коментари: 0
Бившият австралийски политик Бил Хейдън е атеист през целия си живот,  но на 85 години, само преди няколко месеца, той се обръща към Бога и изповядва вяра в Христос. Хейдън е отгледан от любяща майка, която е католическа християнка и баща насилник, който е атеист. Силната опозиция на баща му към религията има дълготрайно влияние върху Хейдън през целия му живот.  Той разказва: "Докато растях, разбрах на практика какво представлява семейното насилие."
 
Хейдън учи във Военна академия, след това става полицай. Междувременно Хейдън учи икономика и се включва активно в австралийския политически живот. В периода 1977-1983 година той е водач на Работническата партия в Австралия, от 1983 до 1988 година е министър на външните работи и търговията, а в периода 1989-1996 година е 21-ият главен губернатор на страната.
 
Неговата неприязън към църквата се засилва след смъртта на 5-годишната му дъщеря Михаела, която умира внезапно, след като се прибира от неделното училище през 1966 година. Хейдън не може да намери утеха в молитва, докато скърби за загубата на дъщеря си. Той обяснява:  "Хората ми пишеха и се опитваха да ми казват, че Бог  има невидими пътища и не трябва да питам защо. Трябвало да вярвам, че Той има добра причина."
 
Докато работи като полицай  и се среща с различни престъпници, майка му му каза, че "няма такова нещо като момчета, които се раждат престъпници. Хората се формират посредством своите преживявания, когато са млади." В тази връзка Хейдън обяснява, че редица фактори са допринесли за неговия атеизъм.
 
 "Баща ми беше категоричен атеист. Той се подиграваше на библейската история за Ной и кораба му, като ми казваше, че по онова време хората не са  знаели как да правят толкова големи кораби. Невъзможно било да вкарат и всички животни в кораба. И аз не вярвах в Библията."
 
Неговото разбиране за вярата започва да се променя след среща със сестра Мери Анджела Дойл по повод желанието на Хейдън да основе така наречената "Медибанк", институция, която да осигурява медицински грижи за нуждаещи се.
 
Сестра Мери Анджела Дойл се свърза с Хейдън и му казва, че  е готова да подкрепи усилията му да създаде "Медибанк". Хейдън разказва:  "Сестра Мери Дойл ми помогна да изградя репутация, с която се гордея. Тя оказа силно влияние върху мен. Нейното въздействие ме накара да стана християнин."
 
Хейдън добавя: "Сестра Мери до огромна степен повлия на моето духовно развитие. Това беше голям пробив, от който имах нужда. Нищо друго не успя да промени възгледите ми за Бога, всичко ми се струваше нерационално."
 
Хейдън си спомня, че по онова време е имал разговор с жена си Далас във връзка с терзанията си.  "Не знаех дали мога да продължа да живея по този начин. Казах ѝ, че искам да се променя," разказва той.  "Беше голям обрат за мен, защото толкова много години прекарах в неверие. Не ми беше лесно да променя убежденията си и да повярвам в Христос."
 
На въпроса какъв съвет може да даде на другите, които обмислят да приемат Христос, той казва: "Ако мислите за това от известно време, време е да спрете да мислите и просто да направите нещо по въпроса, както стоих и аз."
 
"Сега се чувствам по-добре, както физически, така и душевно. С нетърпение очаквам да играя по-активна роля в църквата в Ипсуич. Аз съм част от църквата и се чувствам по-добре, когато осъзнавам истината, че съм част от тялото Христово. Аз съм само едно грешно човешко същество. В живота ми има само една звезда и това е Исус Христос, "заключава бившият австралийски политик.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg