Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Знаците на Провидението

Main Pic
Публикувана: 08.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1974
Коментари: 0

Световноизвестният християнски изпълнител и автор на песни Майкъл У. Смит, носител на три музикални награди "Грами", споделя как Бог е допуснал препятствия във връзка с негово пътуване, за да може да осъществи чудна среща с човек, който е имал нужда да чуе за Исус Христос.

Във видеоклип, публикуван в официалния му канал в YouTube, озаглавен  "Божествена намеса"(God's Intervention),  Смит разказва, че е бил възпрепятстван да лети до Йоханесбург, ЮАР, където да изнесе отдавна планиран концерт, след като възниква проблем с паспорта му. Въпреки че проблемът не е решен в продължение на няколко дни, Смит казва, че е устоял на изкушението да се ядосва или разочарова.

Вместо това той споделя: "Спомням си, че си тръгнах от летището в Атланта, докато целият ми екип се беше отправил към изхода, за да се качи на самолета и да полети за ЮАР – всички с изключение на мен, главния изпълнител – и си помислих: Боже, сигурно имаш предвид нещо или някого, с когото трябва да се срещна. Очевидно ми предстои среща с някого. Така че приех тази възможност."
 
Смит поръчал такси, което да го закара до хотела и докато пътували, започнал да разговаря с шофьора на таксито, на име Рубен. Майкъл научил, че като дете Рубен е имал вяра, но когато пораснал, изоставил християнските си корени. Тогава Смит използвал случая да сподели Евангелието с Рубен.
 
По-късно, когато Рубен си тръгнал, Смит си помислил: "Затова пропуснах полета си. Всичко си заслужаваше, само за един човек. ... Бог просто има план, нали знаете? Аз не бих могъл да предвидя или планирам тази среща, но Бог присъства във всички детайли от живота ни. Всеки ден. Той иска да направи нещо и ние просто трябва да обръщаме внимание на подробностите.
 
Много пъти се разгневяваме и се разстройваме, а Бог продължава да ни дава знаци. Всеки ден трябва да е значим и прекрасен ден за някого, с когото Бог ни среща. Радвам се, че с годините започвам да обръщам повече внимание на тези Божии знаци и помъдрявам. Започвам да си казвам: "Господи, не допускай да пропускам знаците, които ти поставяш на моя житейски път." 
 
Източник: "Каризма Нюс"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg