Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва за изцеление

Main Pic
Публикувана: 10.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 5937
Коментари: 0
Божието слово ни запознава с молитвите на различни библейски герои, които изливат чувствата си пред Бога. Евангелските християни по принцип не ползват специални книги или така наречените "молитвеници" с предварително написани молитви, но пък за сметка на това се подкрепят взаимно във време на нужда или изпитание. Такова изпитание е болестта, независимо дали се касае за хронично заболяване или временно страдание. По-долу споделяме с вас една искрена молитва за изцеление, която се надяваме да ви насърчи. Можете да я използвате за себе си или за ваш приятел, близък или познат, който има нужда от Божията изцелителна мощ.
 
"Боже, ТИ ме познаваш толкова добре. Ти си ме създал. Знаеш колко косми има на главата ми. Ти дори знаеш мислите, които са в сърцето ми, преди да ги кажа. Ти си казал да дойда при Теб и да Те моля за всяка нужда. ТИ си Бог, който изцелява, и имаш последната дума за моя живот. Ти знаеш колко години ще живея и ще Ти служа на земята.
 
Днес идвам при Теб като дете, жадувам да чуя Твоя глас и да Те помоля за  божествено изцеление. Има толкова много неща, които не разбирам в живота. Но зная, че с едно докосване, една дума, можеш да ме направиш съвършено здрав. Моля те, прости ми греховете, очисти ме от неправдата ми и започни да ме лекуваш отвътре - навън.
 
Не винаги зная каква е волята ти, Господи, особено в моменти като този, когато отчаяно търся лицето Ти. Не Ти предлагам обещания, не правя сделка за здравето ми. Просто прекланям сърцето си пред Теб, за да Ти кажа желанието на сърцето си: искам да живея толкова години, колкото мога, за да Те обичам, да обичам другите и да искам да ставам по-подобен на Теб. Ти избираш как да действаш. Ако използваш лекари, за да ми дадат изцеление, дай им мъдрост да знаят какво да правят. Независимо от начина на изцелението, аз ще зная, че то е чудо от Теб, Господи! И Ти заслужаваш цялата слава.
 
От все сърце вярвам, че имаш силата да лекуваш. Ти показа това на земята, и все още лекуваш по чудотворни начини днес. Дори когато вярата ми е слаба, Ти казваш, че е достатъчно, а любовта ми към Теб е силна. Зная, че вече държиш сърцето и живота ми в ръцете Си. Зависи от теб. Ако мога да Ти донеса повече слава чрез изцелението ми, тогава излекувай ме. 
 
Но ако отговорът Ти е "не", или "не сега", зная, че Твоята благодат е достатъчна за мен. В крайна сметка, искам Твоята воля да бъде и моя. Очаквам с нетърпение да прекарам вечността с Теб. Но, Господи, ако си планирал още неща за мен тук на тази земя, аз не само се нуждая и искам физическото ти изцеление, Господи, но и цялостно, дълбоко прочистване и укрепване – цялостно обновление на всичко, което съм. Защото всичко, което съм, е Твое. Използвай този процес, за да утвърдиш вярата ми, така че да стане безусловна. И без значение какво ще отговориш на молитвата ми, избирам да Те почитам и да Ти отдам слава!
 
В името на Божия Син, Господ Исус Христос, Амин!" 
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg