Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дума дупка не прави. Дали?

Main Pic
Публикувана: 17.07.2019
Автор: Лиса Бивиър
Прочетена: 1206
Коментари: 0
"Пръчките и камъните може да счупят костите ви , но думите никога няма да ви наранят".
 
Чували ли си някога нещо толкова нелепо? Всеки, който някога е бил съкрушаван от нечий жесток коментар или подигравателна забележка, знае колко невярно е това твърдение.
 
Пръчките и камъните наистина могат да счупят костите ви, но какво ще кажете за думите? Думите могат да смажат сърцето ви.
 
Те притежават огромна сила.
 
Притчи 18:21 ни казва, "Смърт и живот има в силата на езика". Яков 3:5 ни напомня, "Езикът също е малка част от тялото, но може да говори големи неща" .
 
Какво говориш за хората около теб? Думи на живот ли изговаряш? Провъзгласяваш ли най-големите Божии обещания или изразяваш дребните си страхове? 
 
Позволете ми да илюстрирам с една история. Един от синовете ми имаше затруднения в училище. Учителите му го обявиха за изоставащ. Братята му с лекота го пренебрегваха. Съпругът ми и аз се опитвахме да им обясним, че той просто мисли различно. Братята му биха отговорили: "Но той не мисли!" Разбрахме, че не подхранваме неговата самоличност в Христос, защото бяхме твърде заети да приемем етикета, който светът му постави. Ние направихме съзнателен избор да започнем да изповядваме обещанията на Писанията над него:
 
"Ти притежаваш ума на Христос."
 
"Ти си глава, не опашка."
 
"Ти си страшно и чудесно направен."
 
Синът ни започна да вярва и изповядва Господните обещания за живота си, и тогава започна да подобрява оценките си в училище. Постепенно стана един от отличниците в класа и завърши с грамота за високи постижения. Направи чудесна кариера, когато стана един от най-младите мениджъри на Apple, чийто девиз по онова време беше следният: "Мислете различно". Ние избрахме да изповядваме вяра за живота, а не за смъртта, и резултатите бяха очевидни.
 
Нашите думи имат потенциал да създават атмосфера, в която хората могат да разцъфтяват. Нека не се задоволяваме с посредственото, защото то не е достатъчно. По-скоро, нека се подготвим за знамения и чудеса, като изповядваме дадената ни от Бог идентичност и Неговите обещания в живота на хората около нас.
 
Нека да напомняме на онези, на които служим, че са синове и дъщери на Всемогъщия Бог. Нека да не изговаряме думи, които омаловажават и съкрушават, а да изповядваме такива слова, които носят живот! Нашите думи или могат да накарат другите да се смачкат и да живеят непълноценен живот, или да разперят криле, за да бъдат герои. Кое ще изберете?

Източник: Messenger International

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg