Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог винаги има цел

Main Pic
Публикувана: 28.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1446
Коментари: 0
Снимка на едноръка атлетка и момченце на година и девет месеца прикова вниманието в социалните мрежи, благодарение на уникалната прилика помежду им - и двамата са родени без лява ръка.
 
На снимката се вижда усмихнатата Карсън Пикет от Орландо Прайд, която поздравява Джоузеф Тид, малко момче, което се  сприятелило с Пикет през последните месеци.
 
Майката на Пикет, Колин Тид, прави снимката, която по-късно е споделена в няколко социални медийни платформи, включително и ESPN и NBC Today Show.
 
"Снимките означават много, така че, надявам се, че когато Джоузеф порасне, да може да гледа тази снимка с добри чувства," заявява 25-годишната Пикет пред USA Today. „Когато бях по-млада, ми беше трудно. Родителите ми винаги ми казваха, че Бог има цел за мен тук на земята. Най-важното нещо, което искам Джоузеф (и другите) да знаят, е, че дори и хората да смятат, че сме по-различни, най-ценното е онова, което е в сърцето ни."
 
Пикет казва следното за приятелството ѝ с малкия Джоузеф: "Това е нещо, което е много по-голямо от футбола. Надявам се, че това е приятелство за цял живот."
 
Двамата се срещат за първи път през април. Бащата на момчето, Майлс Тид, разказва, че Карсън и Джоузеф незабавно се почувствали близки.
 
 "Карсън коленичи до Джозеф и му показа ръката си", разказва Майлс. "Именно тази мигновена връзка не можем да разберем."
 
Карсън играе в отбор, който е част от Националната женска футболна лига. Пикет заявява пред The ​​Guardian миналата година, че иска да използва спорта, за да промени начина, по който хората гледат на тези, които са родени без крайници.
 
"Имам възможността да въздействам на много хора" казва Пикет. "Родителите ми през цялото време ми напомнят да използвам платформата, която Бог ми дава. Мога да използвам ръката си за нещо по-голямо. Аз мога да повлияя на толкова много деца и хора, които може да не виждат изход заради аномалии в живота си."
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg