Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Божият призив е силен

Main Pic
Публикувана: 28.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1048
Коментари: 0
"Нужно е цяло село, за да се отгледа едно дете!" - това е девизът в New Life Village във Флорида, уникална общност, съставена от различни поколения. Нейната цел е да намали броя на децата, отглеждани в приемни семейства и да осигури на децата в нужда обичаща, стабилна среда.
 
"Искам да закрия системата за приемна грижа", заявява основателят на New Life Village, Клеър Ле Боуф пред репортер на CBN News. "Искам да бъда част от този процес и съм убедена, че това е призив от Бога."
 
Сестра Клеър е пенсионирана монахиня, която откликва на божествения призив, като основава New Life Village в Тампа, Флорида, където има хиляди деца, настанени в приемни семейства.
 
„Надявах се, че една общност, съставена от представители на различни поколения като тази, ще бъде привлекателна за хора, които иначе не биха могли да осиновят или дори да приемат деца от системата за приемна грижа, защото не са имали нужната подкрепа“, продължава Ле Боуф.
 
Вратите на селото са отворени през 2012 г., след като дарител осигурява пари за закупуване на частично завършено жилищно строителство в Тампа, което се намира във възбрана.
 
„Тези деца наистина са преминали преживели много травми и имат нужда от семейна обич. С тях имаме време за игри, нощ за филми и време за занимания и уроци - при нас винаги се случва нещо”, казва директорът на New Life, Марая Хейдън.
 
Освен че предоставя подкрепа за приемните деца, общността също предлага жилища на достъпни цени за онези жители на града, които са с ниски доходи. Близо 50 000 жители не могат да си позволят дом - проблем, който според Хейдън води до по-голям брой деца в приемни семейства.
 
"Има много родители, чиито деца отиват в приемни семейства, защото не могат да си позволят жилище", обяснява Хейдън.
 
Първоначалният план на сестра Клеър е, по-младите доброволци да бъдат родители на приемни или осиновени деца, а онези, които вече са пенсионирани, да помагат в грижата за децата или общността, както прави сестра Алин, която е работила с деца, докато е служела като мисионер.
 
„През целия си живот съм работела в областта на образованието и много се вълнувам, че мога да дойда тук и да служа на деца”, казва сестра Алин пред препортер на CBN News.
 
Докато се подготвят да отворят врати, сестра Клеър си дава сметка, че тази общност може да предостави помощ в по-широк мащаб. "Това, което Бог ми каза, е, че има много баби и дядовци, които се грижат за внуците си и се нуждаят от подкрепа", спомня си Ле Боуф.
 
Затова нейната визия се разраства и включва баби и дядовци, като Антония, която има нужда от жилище, защото е с ниски доходи, а помага на многото си внуци. Антония заявява пред CBN News, че когато чула за мисията на сестра Клеър, автоматично знаела, че Бог я води в това дело.
 
Друг помощник на пенсионна възраст е Вивиан Бордо, която се присъединява към екипа, след като излиза в пенсия и с радост се включва в обучението на децата и в грижата за тях.
 
Марк Картър, който сам отглежда двамата си племенници разказва: "За мен е изключително ценно да зная, че има на кого да оставя децата си, защото и двамата ми родители починаха, така че нямам подкрепа. Много е важно да има по-възрастни хора, които да се грижат за децата, докато ние младите сме на работа. Другата причина да избера това място, за да отгледам тук децата си, е, че всички споделяме едни и същи християнски ценности."
 
Директорът Хейдън се надява с помощта на спонсори да се увеличат жилищата и възможността повече семейства да се включат в живота на селището. Тя споделя: "Винаги когато възникне някакъв пробпем от какъвто и да е характер, ние имаме предимството веднага да го споделим с всички, за да се застъпим в молитва и задружно да помагаме в разрешаването му. Целта на селището е осиротелите деца да не бъдат разделяни и настанявани в различни домове, а да остават заедно, в това число и да живеят с възрастните си баби и дядовци, ако те не разполагат със средства да ги задържат или да ги отглеждат сами."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg