Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Няма случайна смърт

Main Pic
Публикувана: 29.07.2019
Автор: Анна Кута
Прочетена: 2127
Коментари: 0
 "Очите Ти видяха моето неоформено тяло. В Твоята книга бяха записани всичките ми определени дни, докато още не съществуваше нито един от тях (Псалм 139:16).
 
Преди месец семейството ми беше натъжено, когато чухме новината за един приятел, чиято смърт беше преждевременна и трагична. Той вярваше в Христос, но се бореше с деменция от години.
 
На погребението пастирът прочете стиха от Псалм 139, цитиран по-горе. Колко утеха и мир има в това напомняне, че не можем да направим нищо, за да удължим или съкратим дните си. Колко мощни са тези думи за всеки, който е загубил любим човек, особено когато си е отишъл „твърде млад“.
 
Преди да се родим, Бог вече знае колко дни ще живеем на тази земя. Колко невероятна е тази мисъл? Въпреки че обстоятелствата и времето не винаги имат смисъл, можем да се надяваме, че Бог, в Своята предвечна мъдрост, е предвидил в книгата Си един велик генерален план. Както ни напомня в Исая 55: 8-9: “Защото мислите Ми не са вашите мисли, нито вашите пътища са като Моите пътища”, казва Господ. Защото, както небесата са по-високи от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища и мислите Ми са по-високи от вашите мисли."
 
Ничия смърт не е изненада за Бога, нито която и да е смърт е извън контрола на волята Му. Въпреки че никой от нас не знае предварително колко дълго ще живеем, ние знаем, че Господ е с нас от момента на зачеването до последния ни дъх - и след това за цяла вечност за онези, които са се доверили на Него като Спасител.
 
Нека никога не се съмняваме в значението и въздействието на всеки живот - колкото и да е кратък - Бог е определил  всичките ни дни, но трябва да живеем така, че да изпълним Неговата цел.
 
Отделете време, за да размишлявате върху думите на Псалм 139:6. Те ни напомнят за завета на Бога, за Неговата сила и всезнанието Му. Въпреки че животът и смъртта са загадка за нас, те са известни на Бога. Нека всички се стремим да Му служим и живеем за Него днес и всеки ден, така че независимо дали ще се срещнем с Господа утре или след 50 години, да бъдем готови, когато дойде нашето време.

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg