Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Терор над християни по време на погребение

Main Pic
Публикувана: 30.07.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1244
Коментари: 0
Шестдесет и пет души са загинали при нападение срещу погребално шествие на християни в североизточна Нигерия в събота. Въпреки че никой не е поел отговорност, властите смятат, че атаките отговарят на модела на Боко Харам.
 
Според CNN 21 души са загинали при първоначалната атака, а други 44 са загинали в преследване на нападателите. Още десет души са ранени при нападението и се лекуват в местните медицински заведения.
 
Нигерийските държавни медии не са обвинили Боко Харам за нападението, но президентът Мохамаду Бухари е публикувал категорично послание. В него се казва: "Федералното правителство е твърдо в решението си да предприеме необходимите мерки за защита на сигурността на нацията." Той добавя също: "Тази администрация е решена да прекрати заплахите от тероризъм."
 
Терористичната организация Боко Харам е отговорна за насилието и кръвопролитията в Нигерия през последното десетилетие. В опита си да наложат закона на шериата в Нигерия, те бомбардират къщи за поклонение, убиват религиозни водачи, отвличат жени и деца или убиват жени и деца.
 
По-рано тази година 30 000 хиляди души бяха принудени да избягат от Нигерия, най-голямата страна в Африка, заради насилието, свързано с Боко Харам. В Нигерия живеят мюсюлмани и християни, като повече мюсюлмани живеят на север, а повече християни на юг.
 
Международният институт за икономика и мир определя Боко Харам като най-смъртоносната терористична организация в света през 2015 г.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg