Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Размисли за духовното богатство

Main Pic
Публикувана: 30.07.2019
Автор: Грег Лори
Прочетена: 1046
Коментари: 0
Чух за жена, която отишла в банката, където имала сметка и казала на банковия служител: „Искам да открия съвместна банкова сметка.“
 
- С кого бихте искали да я откриете?“,- попитал служителят.
 
- С някой мултимилионер - отговорила тя. -  Познавате ли такъв?
 
Ако сте християнин, имате обща сметка  с някой, който е по-състоятелен от всеки мултимилионер. Имате обща сметка с Твореца на Вселената.
 
Псалмистът пише: „Издигам очи към хълмовете - откъде идва моята помощ? Помощта ми идва от Господа, Който е направил небето и земята. Той няма да допусне кракът ти да се спъне; Който те пази, няма да спи “(Псалм 121:1–3). Господ е вашият пазител.
 
Същото намираме и в Новия Завет. В 1 Петър 1:5 четем, че сме „пазени от Божията сила чрез вяра за спасение, готово да бъде разкрито в последното време”, а Юда 1: 1 казва, че сме „призовани, осветени от Бог Отец, и съхранени в Исус Христос." 
 
„Пазени в Христос” е интересна фраза, която означава „непрекъснато подкрепяни”. На оригиналния език изразът се отнася до постоянен резултат от минало действие. Да предположим, че сте направили окончателното плащане по ипотеката на къщата си. Не е нужно да продължавате да плащате на банката. Това е вашият дом. Просто се наслаждавайте.
 
По същия начин вашето спасение се купува и заплаща. Няма да го загубите, така че се наслаждавайте. Вие сте пазени от Бога.
 
Ако има нещо, което цените, сте склонни да го държите под око по всяко време. И ако има някой, когото цените, винаги сте в постоянна и активна връзка с него.
 
Бог ще ви пази. Той ще ви държи до края, само не пускайте ръката Му.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg