Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да угодим на Бога?

Main Pic
Публикувана: 31.07.2019
Автор: Били Греъм
Прочетена: 1784
Коментари: 0
Когато приемем Христос, преградите между нас и Бога биват разрушени. Самият Бог заживява в нас чрез Светия Си Дух. С други думи, ние започваме да опознаваме Бога и Той ни познава. Помислете само: Ние имаме лична връзка с Бога на Вселената!
 
Както всяка друга връзка обаче, и тази трябва да се подхранва и укрепва. Ако не подхранваме връзката си с Бога, тя ще отслабне; Бог ще ни изглежда далечен и ние вече няма да мислим за Него като за наш приятел. Може дори да си позволим поведение, което показва незачитане на Божията воля, което впоследствие да ни доведе до гибел. Библията предупреждава: „Не обичайте света или нищо в света. ... Светът и неговите желания отминават, но който върши Божията воля, живее вечно ”(1 Йоан 2:15, 17).
 
Ценностите на света са свързани с алчност, похот и стигат до маникалност, когато се касае за благосъстоянието на човека. Божествените ценности включват служене и любов към другите с прояви на смирение.
 
И така, как да се научим да вършим Божията воля - да ходим с Него - всеки един ден? Помислете за човешкото приятелство: Как се сближаваме с някого на личностно ниво? Като прекарваме време с този човек - говорим, слушаме, споделяме опасения и подаваме ръка, когато той или тя се нуждаят от помощ.
 
Същото се отнася и за Бога. Когато четем или слушаме Неговото Слово, Библията, Той ни говори. Когато се молим, ние говорим с Него. И когато Му се покланяме и Му се покоряваме, ние вършим Неговата воля и участваме в Неговото дело.
 
Последователите на Христос често се наричат ​​ученици. След като решите да Го следвате, важно е да започнете живот на ученичество, следвайки Неговото учение и казвайки на другите какво е направил за вас на кръста. Ако все още не сте го направили, опитайте се да организирате деня си, така че да имате специално време да прекарате сами с Бога. Уверете се, че не пренебрегвате това „тихо време”, защото то ще ви даде сила и способност да се противопоставите на Сатана (Яков 4:7), да живеете, издигнати над вашите обстоятелства (Римляни 5:3-5). Тогава можете да станете победители в Христос (1 Коринтяни 10:13). Също така е важно да четете ежедневно Библията си. Това ще ви помогне да узреете духовно (Колосяни 1:10; Ефесяни 3:17-19).
 
Когато предавате сърцето си и живота си на Христос, вие ще израснете като християни. Поклонението и общуването в църквата, където се проповядва пълното Евангелие, също са необходими за вашия духовен растеж.
 

Източник: Basics of Christianity

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg