Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Удивително свидетелство на бивш клоун

Main Pic
Публикувана: 01.08.2019
Автор: Стив Рийс
Прочетена: 1655
Коментари: 0
През 1979 година Майка Тереза ​​кани мъж, облечен като клоун в нейните домове за деца. Някои от децата са много болни,  а други са на умиране в Калкута. Майка Тереза кани младия Джеф Бродски с намерение да зарадва децата и успява. Любезният и талантлив клоун, предизвиква усмивки и изключителна радост у страдащите деца.
 
Младият мъж, който е евреин, но облича костюм на клоун, с грим и голям червен нос на свой ред получава несравним подарък. В него се разгаря желанието да се грижи ​​за бедните. „Това беше първият контакт, който имах с Майка Тереза“, разказва д-р Джеф Бродски. "Тя беше един от моите герои в продължение на много години."
 
Четиридесет години по-късно Джеф Бродски все още воюва на страната на доброто. Няколко години след  срещата с майка Тереза, докато чете Библията, Бродски размишлява върху думите на Исус, изписани с червени букви: „Аз ви казвам тези неща, така че моята радост да бъде във вас и радостта ви да бъде пълна“. В този ден Бродски замисля идеята за служение, насочено към страдащи деца - или както Исус ги нарича -"онези, най-малките". Така през 1981 година се ражда служението JOY International.
 
Индия, Китай, Русия, Бангладеш, Пакистан, Мексико, Уганда, Кения, Венецуела и Фиджи са сред 70-те държави, в които JOY International работи дълги години, като подпомага домове, осигуряващи грижи за изоставени и осиротели деца.
 
През 2010 г. Бродски за последен път обува обувки и чорапи, след като служи заедно с приятеля си, п-р Джим Майерс на деца, живеещи в и около сметището в Пном Пен, Камбоджа. Всички деца там са боси, но това не е най-страшното. По-ужасното е, че те са уязвими и могат да станат лесна плячка на сексуални хищници, които се стремят към лесна печалба.
 
През периода 2005-2010 г., докато служи на децата в Камбоджа, Бродски насочва служението на неговата мисия към борбата с насилствената експлоатация, упражнявана над деца и се стреми да ангажира възможно повече хора да помагат в това благородно дело.
 
На 19 юли, само преди дни, Бродски отбелязва девет години, откакто ходи без обувки и чорапи в знак на солидарност с бедните и уязвими деца, жертви на насилие. Осем дни по-късно, на 27 юли, той и други боси поддръжници на идеята, изминават една миля, за да съберат средства в борбата срещу сексуалния трафик, което е 30-ото поред събитие, озаглавено „Босата миля“.
 
Преди разходката, която започва в парк в близост до гимназията Columbine в Литълтън, Колорадо, д-р Бродски обявява, че догодина предлага Joy International да организира колоездачна обиколка на босоноги доброволци, за да съберат пари за същата кауза. 
 
Д-р Бродски разказва покъртителни истории за деца, избавени от насилие и сексуален трафик, най-малките сред които са на възраст 4-5 години, което е съкрушително. Той е на мнение, че всички средства и ходенето бос си заслужават, ако успее да спаси и 1 дете от подобна страшна участ. Според Бродски да знаем и да сме информирани, не е достатъчно. Християните са длъжни да предприемат действия, защото знание без действие е равнозначно на апатия.
 
Източник: SBN News
Превод: Петя Зарева
Снимка: Леви Саундерс
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg