Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мразим децата, обичаме Бога

Main Pic
Публикувана: 03.08.2019
Автор: п-р Людмил Ятански
Прочетена: 1706
Коментари: 0
България тихо гасне. Вдига много шум около маловажните и безсмислени неща, а за най-важното мълчи. 
 
В нашата татковина раждаемостта е безумно ниска. Повече от половината деца, които се раждат, са извънбрачни. Но за сметка на това на повечето извънбрачни деца бащите се знаят. Каква гордост...
 
В статистиките, оповестени в пресата, не се споменава колко аборта са направени в България. Със сигурност са в пъти повече от жертвите по пътя. Но за всеки размазан на платното или в колата получаваме подробна информация, дори нагледен материал. Но абортът е просто рутинна операция, а не катастрофа. Но за съжаление е най-тежката такава.
 
Ние сме православна страна. В нашата страна вече няма атеисти. Или поне са на изчезване. Почти всеки смело заявява, че е православен. Както в миналото почти всеки смело заявяваше, че е атеист. Е, времената се менят... И в тази толкова вярваща в Бога страна хората отказват да раждат деца, а мнозина убиват своите собствени, преди дори да се родят. Е, по-голямо лицемерие от това не мога да си представя. 
 
Обичаме Бога, но не искаме деца. И оправданието ни е, че те биха страдали, защото няма да можем да им осигурим добър живот. А истината е, че сме толкова влюбени в себе си, че не искаме да си развалим рахатлъка. Най ни е добре да не се грижим за никой друг, освен за себе си. 
 
Това не важи разбира се за евангелските църкви. Там хората имат по три и повече деца. Всички се състезават да спечелят благословението от Господа, което благословение са децата. Някой ще каже: "Не думай, бре, къде са тези деца и тези многодетни семейства в евангелските църкви?" И аз ще му отговоря, че просто се шегувам. 
 
Малко преди евреите да преживеят великия изход, пъкленият план на фараона беше да избие децата им. И въпреки че правеше всичко възможно да унищожи всички мъжки бебета, за да спре размножаването им, той не успя. Бог благославяше народа си и го умножаваше. Днес, без да има никакъв физически опит за изтребване на децата, все пак те биват унищожавани. Унищожавани, като не биват допускани до живот. 
 
С тези думи не искам да засегна онези семейства, които копнеят за деца, но по една или друга физическа причина не могат да имат. 
 
Искам просто да подсетя тези, които се молят за благословения, да поспрат малко молитвата и просто да ги вземат. Защото благословението от Господа са децата. И ако отхвърляме това благословение, нека не се заблуждаваме, че ще получим другите. 
 
"И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно" (1 Петър 5:6).
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg