Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нужда от подкрепа след трагедия в Боливия

Main Pic
Публикувана: 07.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2662
Коментари: 0

Автобус, пътуващ между градовете Ла Пас и Аполо, в Боливия, претърпява трагичен инцидент на 4 август. 15 души загиват, след като автобусът излиза от пътя и пада в стръмно дере. Други 21 души са ранени и са откарани в болници. Властите в град Ел Алто съобщават, че полицията разследва тежкия инцидент. Според някои съобщения на местните вестници, подозренията са, че водачът на автобуса е превишил ограниченията на скоростта.

Сред пътниците е делегация от 22 лекари, които участват в хуманитарна мисия, организирана от християнската организация Med Fund. Дванадесет от тези доброволци загиват при катастрофата и всички те са боливийци. Други трима пътници на автобуса също загиват. Екипът на MedFund пътува с намерение да започне безплатна здравна кампания в градовете Сифия, Азаринас, Куриза и Пиедра Бланка.

Министърът на здравеопазването на Боливия Габриела Монтаньо е изразила съболезнованията си към близките. „Това пътнотранспортно произшествие е ужасно, 15 души са загинали, сред които 12 са лекари от християнска фондация. В района работят спасителни екипи. Надяваме се, че няма да се наложи да оплакваме смъртта на други загинали”, казва тя. 

MedFund е част от християнското служение "Чаша студена вода". Доброволците, жертви на катастрофата, пътуват „за да споделят Евангелието на Исус Христос чрез провъзгласяване и демонстриране на Божието Слово на бедните и хората в неравностойно положение чрез предоставяне на медицински услуги“, заявава Дан Хенефент, изпълнителен директор на организацията.

Десет от доброволците вече се възстановяват в медицинските центрове на столицата Ла Пас. Някои от тях са „тежко ранени и ще имат дълго и трудно възстановяване“. Членовете на MedFund в Боливия пристигат на мястото часове след произшествието и помагат в спасителните работи.

Хенефент призовава християните по света да се молят „за семействата на загиналите и оцелелите“, както и за „всеки човек, който  служи, и всеки доброволец от MedFund, който не е участвал в това конкретно пътуване, но е загубил приятели и съработници в тази страшна трагедия“.

„Засега скърбим с тези, които скърбят. Благодаря на Бога! Той ни дава победата чрез нашия Господ Исус Христос “, добавя директорът на MedFed, цитирайки 1 Коринтяни 15:55. Страницата на MedFund Bolivia във Facebook дава подробности за тези, които биха искали да предложат финансова помощ.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg