Събота, 04.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола." 1 Йоан 3:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вяра, която си струва

Main Pic
Публикувана: 09.08.2019
Автор: Грег Лори
Прочетена: 573
Коментари: 0
Онези, които сеят със сълзи, с радост ще пожънат. Който с плач е е носил семето си, с радост ще се върне, носейки своите снопи (Псалм 126:5–6).
 
Филмът "Списъкът на Шиндлер" се основава на истинската история на Оскар Шиндлер, германски бизнесмен, който е свидетел на това как нацистите преследват и унищожават евреите. Той желае да ги спаси и затова започва да наема повече и повече евреи, които да работят за него във фабриките му, с цел да ги избави от ръцете на нацистите.
 
Всъщност, до самия край на Втората световна война, това е целта на живота му. На практика Оскар Шиндлер похарчва всичките си пари за тази цел и успява да спаси повече от хиляда евреи. Днес техните потомци са благодарни и признателни. В края на филма обаче Шиндлер горчиво съжалява, че не е направил достатъчно, за да спаси повече евреи.
 
Чудя се дали ако погледнем назад в живота си, ще се наложи да кажем: "Трябваше да споделям вярата си по-открито и по-често. Трябваше да кажа на повече хора за вярата си в Христос"?
 
Мисля си, че когато отидем в рая, ще ни се иска да сме правили повече, когато сме били на тази земя. Истинското щастие е да разказваш на другите за Исус. Псалм 126 казва, че тези, които сеят със сълзи, ще събират плодове с радост. Те плачат, докато засаждат семената, но пеят, докато се връщат, натоварени със снопи след жътвата.
 
Обръщението на един невярващ е дело на Светия Дух. Бог не ни държи отговорни за това колко хора идват при Христа чрез нашето свидетелство или споделяне. Никога не съм бил в състояние да накарам който и да е човек да се покае и никога няма да успея и в бъдеще. Ако имах тази способност, тогава човекът щеше да съжалява.
 
Моята работа е да посея семената на Евангелието. Работата ми е да живея християнски живот, подобен на Христовия. Моята работа е да търся възможности да свидетелствам на хората за истините на евангелието. Резултатите са дело на Бога.
 
Споделянето на нашата вяра ще промени живота и съдбата на онези, които ще повярват чрез нашето свидетелство. Това е едно от малкото неща, които можем да направим в този живот, което ще има вечни последствия.
 
Източник: Cross Walk
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg