Сряда, 27.05.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото сега виждаме нещата неясно, като в огледало, а тогава ще ги видим лице в лице; сега познавам отчасти, а тогава ще позная напълно, както и съм бил напълно познат." 1 Коринтяни 13:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Белезите на победителите

Main Pic
Публикувана: 13.08.2019
Автор: Чък Лоулес
Прочетена: 1020
Коментари: 0
Да живееш за Христос е трудно - понякога е толкова трудно, че се изкушаваме и се чудим дали си струва жертвата. Разбира се, струва си, но трудностите понякога замъгляват тази истина. Въз основа на моите години опит в изучаване на духовната война, ето характеристиките на победителите, които не се отказват в битката:
 
Те са здраво свързани с местна църква. Тоест, те не просто посещават църква; те участват в църковния живот. Те са включени в малка група и се трудят за изграждане на вярващите. Те живеят за другите, а не просто за себе си.
 
Те имат отдаден живот, дори и да не е перфектен. Може да срещат трудности, когато се стремят да бъдат последователни, но работят върху това. Те отделят време да четат Библията и да се молят.
 
Те имат кой да ходи с тях. Те не водят битката сами, защото имат брат или сестра християни, които ги подкрепят и стоят до тях. Те споделят тежестта и борбата си - което винаги олекотява малко товара.
 
Те избират да повярват в това, което казва Библията. Дори когато не „чувстват“реалността на библейската истина, те правят избора да се доверят на Божието слово, например на думите, казани от Бога, като „няма да те оставя или да те забравя“ (Евр.13:5) и „по-голям е онзи, който е в мен, отколкото онзи, който е в света”(1 Йоан 4:4).
 
Те си напомнят Божията грижа в миналото. Лесно е да забравим вчерашните благословения, когато днес е трудно, но тези, които не се отказват, се борят усилено, за да избегнат тази грешка. Те постоянно си напомнят: „Бог никога не ме е изоставял в миналото. И той няма да го стори сега. "
 
Те се доверяват, че когато са слаби, Бог е тяхната сила (2 Кор. 12:10). Може би не им харесва битката, но те се учат от новозаветния опит на апостол Павел. Слабостта не ги притеснява, защото те знаят, че Божията сила е най-очевидна, когато са най-слаби.
 
Те разбират колко е важно да останеш верен в битката. Те признават, че някой винаги ги наблюдава - и че тяхното свидетелство е най-мощно, когато животът е тежък и вярата им е подложена на изпитание. Тяхната вярност, показана на бойното поле, привлича вниманието на света, който ги наблюдава.
 
Те викат към Бога. В молитвите им няма преструвки. Те не казват излишни думи и не следват никакви формули в молитвите си. Те знаят, че Бог е достатъчно велик, за да се справи с въпросите и болката им. Той е Всемогъщ и Вездесъщ, знаете го, нали?
 
Кажете ни как можем да се молим за вас, ако се изкушите да се откажете в битката.
 
Източник: Church Leaders
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg