Събота, 04.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола." 1 Йоан 3:8

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изпълнение на библейско пророчество

Main Pic
Публикувана: 17.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1240
Коментари: 0
Близо 250 нови имигранти пристигнаха в държавата Израел в сряда след 10-часов полет, а и след дълги години на чакане и планиране. Много от тези нови имигранти, наричани на еврейски „олим”, дошли от Северна Америка, разглеждат пристигането си като пророческо изпълнение на Божиите думи, казани от пророк Езекиил 37:22. Чрез пророка Господ предрича, че ще събере народа Си в Обещаната земя от четирите краища на света.
 
Пристигащите идват от 22 щата на САЩ и от 2 провинции на Канада. В числото на имигрантите са 103 деца, три двойки близнаци и току-що родено бебе, което е само на 28 дни.
 
„Това е чудесно събитие за държавата Израел, че 250 евреи от Северна Америка пристигат в страната и ние сме много горди да ги приемем като студенти, войници и партньори в държавата Израел“, казва Йоав Галант, министър на интеграцията.
 
Нефеш Б'Нефеш, който работи с Еврейската агенция, насърчаваща повече евреи да имигрират в Израел, организира това пристигане. Организацията е довела 60 000 северноамерикански евреи в Израел от 2002 година досега.
 
Съоснователят на агенцията, равин Йешуа Фас, също е на летище "Бен Гурион", за да посрещне новите имигранти.
 
 „Виждам как хората изпълняват мечтите си - да се приберат у дома. Това е забележително “, казва той пред CBN News.
 
За съоснователя Тони Гелбарт, преживяването, свързано с евреите, които идват да живеят в Израел, никога не губи своя чар.
 
„Първият път, първият евреин, дошъл в Израел, носи също толкова вълнение, колкото и онзи, който закръгля броя от 60 000, пристигнали в Обещаната земя“, казва Гелбарт. „Има емоция. Има радост. Сълзи от щастие. Вижте, те се връщат вкъщи, в своята Обещана земя. Това е техният дом. Това е тяхната мечта. "
 
Брат и сестра се събират отново след две години раздяла. Амит Наум разказва: „Радвам се. Толкова е чудесно. Аз бях тук сама, а сега и брат ми е с мен. Това е невероятно."
 
Много семейства предприемат това пътуване. Дейвид Екщайн е сред стотиците, имигрирали в Израел. Екщайн е племенник на Йехиел Екщайн, основателят на Международното общество от християни и евреи. Екщайн помага на хиляди евреи да се преместят в земята на Израел. Той почина наскоро.
 
 "Това е едно от най-невероятните чувства - да успеем да дойдем в родината ни, за да бъдем част от държавата Израел, еврейската родина, за която винаги сме мечтали", заявява Дейвид Екщайн пред CBN.
 
Братът на Йехиел, Берил, казва, че би искал брат му да е с тях, за да види пристигането на Дейвид. Той споделя: „Липсва ми брат ми. Много исках  да е тук, но той е тук духом и зная, че щеше да е първият, който да поздрави Дейвид. Той го обичаше толкова много."
 
За семейство Екщайн и много други семейства, това е мечта на няколко поколения.
 
„Толкова сме горди с тях, че вземат това решение на този етап от живота си, да се върнат у дома, където се е родил баща ми, дядо ми, моят прадядо. Сега това поколение се прибира у дома“, казва Берил.
 
За много от тези имигранти идването в Израел е свързано с Библията, която оживява.
 
„Става въпрос за събирането на изгнаниците, връщането на еврейския народ у дома. Но не само за изпълнението на пророчеството съм толкова щастлив, защото семейството ми се прибира вкъщи и всички сме най-накрая заедно в нашата земя, която носи светлина за целия свят ”, казва Ари Абрамовиц.
 
За тези нови пристигащи приключението в Израел едва започва, но Еврейската агенция планира да доведе още много.
 
 Исак Херцог, ръководител на Еврейската агенция, казва: "Тази година посрещнахме 30 000 имигранти от 40 различни страни. Това е невероятно."
 
Еврейската агенция е помогнала на 3 000 000 евреи да се завърнат в Обещаната земя от 1929 година досега.
 
Източник: CBN NEWS
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg