Петък, 06.12.2019

Вестник Евангелски

Стих на деня"Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми." Малахия 2:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Духовно воюване и победа

Main Pic
Публикувана: 20.08.2019
Автор: Чарлс Коуман
Прочетена: 744
Коментари: 0
Вашето израстване в благодатта ще среща трудности, а вашите християнски дела може да са спъвани от неочаквани врагове, но нищо не може да противоустои на силата на вашия Спасител, Който вече е извоювал победа за вас.
 
Не трябва да се страхувате от враговете, колкото и силни да изглеждат. Когато се противопоставяте, те ще бягат пред вас. Бог е обещал да ги изгони пред вас. Само бъдете силни и много смели! Не се бойте, нито се предавайте! Господ е с вас, о, силни и храбри християни – могъщи, защото с вас е Най-могъщият. Очаквайте победа!
 
Всеки път, когато враговете ви се насочат срещу вас, изповядвайте победа! Когато сърцето и плътта ви треперят и се съмняват, погледнете нагоре и изискайте победата, която ви е обещана!
 
Бъдете сигурни, че имате дял в този триумф, който Исус е спечелил, не само за себе си, но и за всички нас. Спомнете си, че сте били в Него, когато Той е спечелил, и Неговата победа ви принадлежи!
 
Приемете Христовата победа като ваша и съберете плчката. Нито синовете на Анаким, нито оградените градове могат да устоят пред вас. Вие сте победители. Изисквайте своя дял в победата на Спасителя.
 
Ние сме деца на Царя на царете. Как ще зачетем победата на нашия божествен суверен, ако не претендираме за нашите права и дори се съмняваме дали ни принадлежи? Ние имаме великата привилегия да бъдем деца на Вездесъщия небесен цар и можем да изискваме правата, които са част от нашето духовно наследство?
 
Дано Бог на нашия Господ Исус Христос, славният Отец, ви даде дух на мъдрост и на откровение, за да Го познаете, и да просвети очите на сърцето ви, за да познаете, каква е надеждата, към която ви призовава, какво е богатството между светиите на славното от Него наследство, и колко превъзходно велика е силата Му към нас вярващите - сила, която е според действуването на могъщата Негова мощ, с която подействува в Христа, когато Го възкреси от мъртвите и Го тури да седне от дясната Си страна на небесата, далече по-горе от всяко началство и власт, сила и господство, и всяко име, с което се именуват, не само в тоя свят, но и в бъдещия. И всичко покори под нозете Му, и постави Го да бъде глава над всичко за църквата, която е Негово тяло, изпълнено с пълнотата на Този, Който изпълнява всичко във всички (Ефесяни 1:16-23).
 

Източник: Cross Walk

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg