Сряда, 22.01.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Радвайте се всякога в Господа! Пак казвам: Радвайте се!" Филипяни 4:4

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тайната на духовното доволство

Main Pic
Публикувана: 21.08.2019
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 509
Коментари: 0
Имам приятел, който преди време беше пристрастен към пазаруването. Наскоро семейството му осъзна, че тази негова порочна дейност е спряла, въпреки че не са го ограничили умишлено. Те се чудеха каква ли е причината копнежът за придобиване на повече стоки и вещи изведнъж да изчезне?
 
Причината беше, че моят приятел се научи да намира доволство в общуването с Господа. Той вече не се нуждаеше от онова временно материално удовлетворение, което светът можеше да му предложи. Не е ли това една прекрасна илюстрация за духовния растеж в Христос?
 
В допълнение към намирането на доволство в Бога, има много други показатели за растеж, които са видни в живота на вярващия. Например, предлагането на прошка става по-лесно с течение на времето. Помислете за нашия Спасител, който моли Бог да прости дори на онези, които са Го разпънали на кръста.
 
Освен това, когато ние израстваме духовно, вярата ни също се увеличава пропорционално. Бог ни обича и Той благодатно и търпеливо изгражда увереността ни в Него. Тогава, когато нашето доверие израсне, ние осъзнаваме колко верен е Той в действителност, което на свой ред увеличава нашата увереност още повече.
 
Друг знак за по-близко общуване с Христос е засилващата се загриженост за духовното състояние на другите, която се изразява в желание да издигаме и насърчаваме с безкористна любов.
 
И накрая, когато отношенията ни с Господ се задълбочат, ние все повече ще желаем да Му се подчиняваме. Това желание се ражда не от страх, а от любов към нашия Небесен Отец. По същия начин, когато грешим, сърцата ни ще скърбят и ще бързаме да се покайваме.
 
Доволни ли сте от вашето духовно състояние? Имате ли нарастващ, ненаситен глад за повече от Исус?
 
Приятелю, ако мислиш, че си напреднал достатъчно в пътуването си и общуването с Христос, всъщност допускаш ужасна грешка.
 
Ако сметнем, че всичко сме постигнали, тогава пропускаме голямото удовлетворение и вълнението, които идват от приближаването до Бога и близкото общуване с Него, така както Христос общуваше със Своя Отец в молитва и знаеше, че Той винаги Го слуша и винаги е готов да Му даде според волята Си.
 
Източник: Daily Devotionals
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg