Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир по чудо оцелява след смъртоносно изтезание

Main Pic
Публикувана: 21.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2760
Коментари: 0
Християнската организация Open Doors, която следи за състоянието на гонените по света християни съобщава, че пастир в Индия по чудо оцелява, след като бил пребит почти до смърт от хиндуистка група с комунистически убеждения, наричана "Наксалити".
 
Според християнската медия Faithwire, пастир Тилак е заловен от група Naxalites и "безпощадно бит." Преди да започне побоя, мъжете от групата го попитали: „Ще се отречеш ли от християнската си вяра или не?“
 
"Не мога да оставя вярата си ... Не", отговаря Тилак.
 
Мъжете от групата връзват ръцете и краката му, и продължават да го бият с голяма тояга. След това принуждават Тилак да пълзи по планинска пътека с камъни и тръни.
 
Когато помислили, че е мъртъв, мъжете хвърлили тялото на Тилак в една канавка.
 
След това отишли в домовете на други християни и казали: „Както е бил убит вашият Исус, така убихме вашия пастир. Тялото му е в канавка в гората. Намерете го и го погребете.“
 
Група от християнски семейства намерили тялото на пребития пастир и го върнали в селото. Тогава по чудо Тилак отворил очи.
 
Християнската организация Open Doors съобщава, че „Когато гонителите на Тилак чули, че е жив, те се втурнали към къщата, за да се уверят сами“. „Индуистите от селото, които организирали нападението срещу пастира, били шокирани. Те се оплаквали, че п-р Тилак омърсява съзнанието на съседите си с Евангелието и били уверени, че Наксалитите ще му видят сметката."
 
Когато Тилак се възстановил, Наксалитите го завели в гората и му казали да напусне района.
 
„Напуснах селото със семейството си веднага, тъй като бях претърпял страшни мъчения. Не исках същото да се случи на семейството ми “, казва пребитият пастир.
 
Тилак и семейството му са посрещнати радушно в новото село и днес живеят в една колиба с друго християнско семейство.
 
"Изминаха няколко години, но ние все още сме много травмирани", споделя той. „Не сме имали смелост да разговаряме с никого от новото село или да споделяме евангелието. Въпреки това, когато присъствахме на семинар, където се говореше, че трябва да сме готови за гонение, преживяхме промяна в сърцата и умовете си. Все още обаче сме в процес на изцеление."
 
Източник: Faith Wire
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg