Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мексикански пастир е застрелян на амвона

Main Pic
Публикувана: 22.08.2019
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 3965
Коментари: 0
Мексикански пастир е застрелян от близко разстояние, докато проповядва на сутрешната служба в своята църква, Фратернидад Кристиана в Оахака, в неделя.
 
Пастир Алфрери Хектор Круз Кансеко умира по пътя за болницата. Неговата смърт е доказателство за една плашеща тенденция, а именно, че църковните лидери са мишена за престъпните групировки в Мексико.
 
"Фактът, че пастирът е застрелян, докато проповядва на амвона, е особено шокиращ", каза Мервин Томас, главен изпълнителен директор на групата "Пазители на християнската солидарност по света" (CSW).
 
CSW обръща внимание на факта, че пастир Круз Кансеко е един от няколкото пастири, които са били мишена на атаки напоследък. "Много престъпни групи разглеждат църковните ръководители, католици и протестанти, и тяхното влияние, като заплаха за собствената им власт", се казва в изявлението на CSW.
 
"Липсата на ответно действие от страна на мексиканската власт за борба с атаките, също е фактор в случая. Липсата на подходящо разследване означава, че извършителите не са подведени под отговорност от страна на правосъдието", обяснява CSW.
 
Луис Херера от координацията на християнските организации в Чиапас (COOC) казва: "Ужасно е това, което се случва. Струва ми се, че сега ще е много сложно да гарантирам сигурността на братята, които правят нещо за доброто на другите".
 
Друг пастир в град близо до границата между САЩ и Мексико, е бил отвлечен по-рано този месец. Пастир Арон Медес Руис ръководи приют за емигранти в град Нуево Ларедо. Приютът дава убежище на 450 мигранти и в момента е дом на кубински мигранти.
 
Престъпниците са открили, че отвличането на кубинските мигранти и исканията за откуп от членовете на техните семейства, се оказва доходоносен бизнес. Пастир Медес Руис е защитавал кубинските емигранти от такава атака, когато е бил отвлечен.
 
До момента не е поискан откуп за отвлечения пастир, а намиращите се в приюта мигранти се боят, че престъпниците могат да се върнат и да отвлекат и тях.
 
Източник: Church Leaders
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg